Ron Jans nieuwe trainer FC Groningen

FC Groningen heeft zondagavond laat met Ron Jans een akkoord bereikt over een anderhalf-jarig contract als hoofdtrainer bij de club. De tegenwoordige assistent-trainer van Emmen was eerder als speler actief in het Oosterpark.

Ron Jans nieuwe trainer FC Groningen

Voor FC Groningen, waar trainer Dwight Lodeweges precies een week geleden opstapte als trainer omdat de druk hem te groot was geworden, was Jans de derde keus achter PSV-assistent Erwin Koeman en oud-FC Utrecht-trainer Frans Adelaar. Adelaar werd door zijn Griekse club Akratitos niet vrijgegeven.

Adelaar had wel oren naar FC Groningen. 'Een moeilijke, maar mooie club. Ik heb echter meteen gezegd dat ik alleen zou komen als mijn club medewerking zou verlenen', aldus de Utrechter. En dus switchte de hekkensluiter onmiddellijk naar Ron Jans, oud-speler van onder meer PEC Zwolle, Roda JC en FC Groningen, en tegenwoordig assistent-trainer van Hennie Spijkerman bij Emmen.

Jans boekte als trainer de meeste succes bij de Asser hoofdklasse-amateurs ACV (zaterdag) en vooral Achilles'94 (zondag). Technisch manager Henk Veldmate kwalificeerde Jans 'een jonge, ambitieuze, enthousiaste vent'. 'Wij hebben er vertrouwen in dat hij de spelersgroep weer op de rails kan krijgen', aldus Veldmate. FC Groningen staat met één schamel puntjes troosteloos onderaan in de Holland Casino Eredivisie.

De 46-jarige Ron Jans liet in het Dagblad van het Noorden weten 'blij verrast' te zijn geweest toen FC Groningen hem benaderde. 'Als het er inhoudelijk goed uit ziet, durf ik het wel aan', aldus de in Schipborg wonende Jans. 'Ik geniet ontzettend bij Emmen, maar trainer worden bij FC Groningen zou een stap vooruit zijn.' FC Groningen moet het nog wel met Emmen eens zien te worden over de overgang van de (assistent-)trainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen