FC Groningen gaat voor Frans Adelaar

Als het aan FC Groningen ligt, heeft Frans Adelaar zijn langste tijd in Griekenland al weer gehad. Na de afzegging van Erwin Koeman is de oud-coach van FC Utrecht de belangrijkste gegadigde om de trainersvacature in het Oosterpark op te vullen.

FC Groningen gaat voor Frans Adelaar

Adelaar vertrok aan het eind van afgelopen seizoen bij FC Utrecht, na een doorlopend conflicht met Han Berger, de technisch directeur van die club. Deze zomer vond hij uiteindelijk onderdak bij het Griekse Akratitos. Van daaruit laat hij weten dat hij wel oren heeft naar een overgang naar FC Groningen.

'Maar', zegt Adelaar tegenover de GPD-bladen, 'ik heb hier nog een contract voor het lopende seizoen, dus daar moet eerst over gesproken worden. Overigens heb ik nog geen rechtstreeks contact met FC Groningen gehad.'

Zeker is in ieder geval dat Erwin Koeman en Fritz Korbach niet naar het Oosterpark komen. Korbachs 'uitbundige levensstijl' wordt niet gepruimd, terwijl Erwin Koeman vanwege persoonlijke motieven voor de tweede keer bedankte om trainer te worden bij de club waar hij zijn spelerscarrière begon.

Vooral ook gezien het doorlopende contract van Adelaar bij Akratitos, wilde technisch manager Henk Veldmate nog niet te veel kwijt over hoe de Utrechter in Griekenland los te weken. 'We zitten nog in een fase van oriënteren', aldus Veldmate. Wel wilde hij toegeven op donderdag contact te hebben gehad met de zaakwaarnemer van Adelaar, Søren Lerby.

Bekijk hier al onze video's