Rommelend Italië vervolgt dramatische reeks in Portugal

Italië heeft ook in zijn tweede duel in de Nations League geen beste indruk gemaakt. Portugal was veel sterker dan de Italianen en het was aan doelman Gianluigi Donnarumma te danken dat dat overwicht niet duidelijker in de score zichtbaar werd.

Portugal
Portugal
1 - 0
Italië
Italië

Bondscoach Roberto Mancini wijzigde zijn opstelling op liefst negen plaatsen ten opzichte van het duel met Polen van afgelopen vrijdag. Alleen Donnarumma en Jorginho behielden hun plaats na de zeer teleurstellende start van de Nations League (1-1). Maar ook met die nieuwe namen kwam Italië niet goed voor de dag in Estádio da Luz.

Portugal, dat zonder Cristiano Ronaldo speelde, was veel sterker in de eerste helft en kreeg een aantal grote kansen. Met name RB Leipzig-aanvaller Bruma was dreigend, maar hij had zijn vizier niet op scherp staan. De Portugezen raakten in de eerste helft paal en lat en zagen Alessio Romagnoli een bal van de doellijn halen, waardoor de bezoekers hun doel met kunst en vliegwerk schoonhielden.

Drie minuten na rust was het alsnog raak voor de gastheren. Bruma kwam goed door aan de linkerkant en legde breed op André Silva, die de bal aannam en met links in de hoek plaatste: 1-0. De 22-jarige spits is na een slecht seizoen bij AC Milan herboren. Zo debuteerde hij bij zijn nieuwe club Sevilla met een hattrick en groeide hij ook voor zijn land uit tot matchwinner.

Italië kwam in het restant van de tweede helft namelijk niet in de buurt van een gelijkmaker, waardoor de Azzurri een nieuwe domper te verwerken kregen. Afgelopen zomer miste Italië voor het eerst in zestig jaar een WK en van de laatste negen interlands won Italië er slechts één. Ook de drastische ingreep van Mancini heeft die dramatische reeks dus niet kunnen stoppen.

Voor Portugal betekende de overwinning op Italië een prima start van de Nations League. De ploeg van bondscoach Fernando Santos neemt het op 11 oktober op tegen Polen. Italië speelt dan vriendschappelijk tegen Oekraïne.