Nations League: Tadic bezorgt Servië zege, Italië stelt teleur

Italië is de Nations League vrijdagavond begonnen met een remise tegen Polen. WK-gangers Servië en Rusland kenden wel een goede start.

Italië
1 - 1
Polen
Polen

Bondscoach Roberto Mancini had bij Italië een basisplaats ingeruimd voor Mario Balotelli. Bij Polen stond Mateusz Klich (voormalig PEC Zwolle, FC Twente en FC Utrecht) aan de aftrap en zat Arek Milik (ex-Ajax) negentig minuten op de bank. De Italianen begonnen slordig aan het duel in Bologna en in de veertigste minuut werd dat afgestraft. Robert Lewandowski ontfutselde Jorginho de bal en gaf voor op Piotr Zielinski, die bij de tweede paal raak volleerde.

Mancini haalde Balotelli en Lorenzo Insigne in de tweede helft naar de kant en probeerde met Andrea Belotti en Federico Chiesa een doelpunt te forceren. En met succes. Laatstgenoemde werd gevloerd door Jakub Blaszczykowski, die ook de bal leek te raken, en versierde daarmee een strafschop. Die werd benut door Chelsea-middenvelder Jorginho, die daarmee zijn eerste interlanddoelpunt maakte.

Het bleef bij 1-1, waardoor Italië een valse start van de Nations League beleeft. Maandag wacht met Portugal een zware kluif. Polen neemt het dinsdag in vriendschappelijk verband op tegen Ierland.

Litouwen
Litouwen
0 - 1
Servië
Servië

Ajacied Dusan Tadic had een basisplaats bij Servië, net als voormalig Eredivisionisten Nemanja Matic en Filip Kostic. Het was Tadic die in de 38ste minuut de score opende. De 29-jarige linkspoot schoot uit een strafschop zijn veertiende interlandtreffer binnen en bezorgde zijn land daarmee de zege. Tien minuten voor tijd kreeg Tadic nogmaals de kans vanaf de strafschopstip, maar de Ajacied wist zijn tweede penalty niet te benutten. Maandag speelt Servië tegen Roemenië, Litouwen treft dan Montenegro.

Turkije
Turkije
1 - 2
Rusland
Rusland

Rusland speelde vrijdag zijn eerste wedstrijd sinds het verrassend goed verlopen WK in eigen land en stelde niet teleur. Denis Cheryshev zette de bezoekers al in de dertiende minuut op voorsprong met een fraaie volley. Serdar Aziz deed kort voor rust nog wat terug namens de thuisploeg, maar in de 49ste minuut nam Rusland alweer de leiding via Artem Dzyuba, die simpel afrondde na een pass van Yury Gazinskiy. Rusland speelt maandag vriendschappelijk tegen Tsjechië, Turkije speelt in de Nations League tegen Zweden.