Gouden wissel leidt tot ongelooflijke comeback Turkije, historische treffer Zeneli

Zweden heeft zich in de Nations League te vroeg rijk gerekend. Arber Zeneli schreef geschiedenis voor Kosovo.

Zweden
2 - 3
Turkije
Turkije

Ola Toivonen nam na het voor Zweden succesvolle WK afscheid als international en dus kwam er in de aanval een plekje vrij voor Isaac Kiese Thelin. De 26-jarige aanvaller van Bayer Leverkusen beloonde het vertrouwen van bondscoach Janne Andersson door in de 34ste minuut de score te openen. De spits passeerde doelman Sinan Bolat in twee instanties.

Victor Claesson maakte er kort na rust 2-0 van. De middenvelder kon wel heel eenvoudig richting het strafschopgebied van de bezoekers lopen en schoot fraai raak. Binnen twee minuten kwam het antwoord van Turkije. Hakan Çalhanoglu schoot de 2-1 binnen. Zweden kreeg vervolgens legio kansen op de beslissende treffer, maar de Scandinaviërs waren erg slordig in de afronding.

In de slotfase kregen de Zweden, waar Feyenoorder Sam Larsson op de bank bleef, het deksel op de neus. Invaller Emre Akbaba zette Turkije in de 88ste minuut op gelijke hoogte en kopte in de 92ste minuut ook nog de 2-3 tegen de touwen. De Galatasaray-middenvelder bezorgde zijn land daarmee een welkome opkikker na de valse start van de Nations League afgelopen vrijdag (1-2 thuisnederlaag tegen Rusland).

Servië
Servië
2 - 2
Roemenië
Roemenië

Na de 1-0 zege op Litouwen heeft Servië in Groep 4 van de Nations League C genoegen moeten nemen met een gelijkspel. Tot twee keer toe werd Roemenië op achterstand gezet door Aleksandar Mitrovic, maar even vaak had de formatie van bondscoach Cosmin Contra een antwoord. Bij de 1-1 bood Aleksandar Kolarov een helpende hand door een strafschop te veroorzaken. Van elf meter scoorde Nicolai Stanciu, die in de 68ste minuut de aangever was voor de 2-2 van George Tucudean. Dusan Tadic maakte de negentig minuten vol bij Servië.

Kosovo
Kosovo
2 - 0
Faeröer Eilanden

Arber Zeneli (foto) heeft Kosovo in Nations League D op het goede spoor gezet tegen de Faeröer Eilanden. De aanvaller van SC Heerenveen brak de ban in de vijftigste minuut. Zijn fraaie treffer was een historische, want het was de eerste treffer van Kosovo in een competitieve wedstrijd gemaakt in eigen land. Het bleek de basis voor de zege, want niet lang na de openingstreffer maakte Atdhe Nuhiu een einde aan de hoop van de Faeröer Eilanden. Bij Kosovo was ook Willem II'er Donis Avdijaj van de partij.