Roma moet het twee weken doen zonder Stekelenburg

AS Roma moet het de komende twee weken doen zonder Maarten Stekelenburg. De dertigjarige doelman staat aan de kant wegens een verrekking van een dijbeenspier.

Roma moet het twee weken doen zonder Stekelenburg

Stekelenburg liep de kwetsuur op tijdens de oefensessie van zaterdag. Daardoor ontbrak hij afgelopen zondag al tegen Siena, toen Bogdan Lobont de honneurs onder de Romeinse lat waarnam.

De blessure is een aderlating voor trainer Aurelio Andreazzolli, die meermaals lyrisch was over de kwaliteiten van Stekelenburg. Roma is nog volop in de race voor Europees voetbal en op 26 mei bovendien in de Coppa Italia tegenover stadgenoot Lazio staat.

Gezien de huidige diagnose lijkt de veelbesproken eindstrijd van het Italiaanse bekertoernooi nog haalbaar voor Stekelenburg. Het slotstuk van het Italiaanse voetbalseizoen staat gepland voor 26 mei.

Wel komen de competitiewedstrijden tegen Fiorentina (uit), Chievo (thuis) en AC Milan (uit) waarschijnlijk te vroeg. Het laatste duel van de huidige Serie A-jaargang op 19 mei tegen Napoli is mogelijk wel haalbaar.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen