Rentree Stekelenburg & Sneijder, basisplek De Guzman

Aanvoerder Wesley Sneijder staat vrijdagavond aan de aftrap van het WK-kwalificatieduel van Oranje met Estland. Maarten Stekelenburg keert hoogstwaarschijnlijk terug onder de lat van het Nederlands elftal. Dit gaat ten koste van Kenneth Vermeer en Michel Vorm.

Rentree Stekelenburg & Sneijder, basisplek De Guzman

Met Sneijder en Stekelenburg keren twee steunpilaren terug van het elftal dat tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika de finale haalde. Sneijder was door zijn bijrol bij Internazionale en de perikelen rond zijn transfer naar Galatasaray de laatste vier interlands tegen Andorra, Roemenië, Duitsland en Italië afwezig. Stekelenburg ontbrak vanwege zijn reserverol bij AS Roma alleen tegen die laatste twee opponenten.

Ook Arjen Robben staat tegen Estland weer in de basis. De 29-jarige vleugelspits van Bayern München werd voorafgaand aan de laatste interland tegen Italië pas bij de selectie gehaald als vervanger van de aan zijn oog geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar en viel in voor de teleurstellend debuterende Ola John. Inmiddels is Robben volledig fit en dus laat bondscoach Louis van Gaal hem vanaf het begin spelen.

Dat geldt ook voor Jonathan de Guzman. De tot Nederlander genaturaliseerde Canadees maakte een maand geleden tegen de Azzurri zijn debuut toen hij in de rust Jordy Clasie verving als controleur op het middenveld. Dat deed hij zo goed, dat Van Gaal hem nu beloont met een basisplaats.

De achterhoede zal net als tegen Italië bestaan uit de Feyenoorders Daryl Janmaat, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi. Ajacied Daley Blind is opnieuw de linksback. Ook middenvelder Kevin Strootman en de aanvallers Jeremain Lens en Robin van Persie blijven staan.

Nederland speelt vrijdagavond in de Amsterdam Arena om 20.30 uur tegen Estland en verdedigt de koppositie in Groep D van de kwalificatie voor het WK 2014 in Brazilië. De vier voorgaande duels met Turkije, Hongarije, Roemenië en Andorra leverden allen drie punten op. <br /><br />

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen