'Het maakt me niet uit wat de mensen allemaal zeggen'

John Heitinga heeft al tijden te maken met kritische bejegeningen van zijn eigen fans. De verdediger heeft een lastige tijd achter de rug bij Everton, waarin hij niet overtuigend speelde. Daar wordt de 85-voudig Oranje-international wekelijks aan herinnerd. Regelmatig vanaf de tribunes, maar ook via sociale media.

'Het maakt me niet uit wat de mensen allemaal zeggen'

'Het maakt me niet uit wat de mensen allemaal zeggen', vertelt Heitinga in de Liverpool Echo naar aanleiding van enkele negatieve tweets aan zijn adres. De 29-jarige verdediger gebruikt het medium Twitter zelf om zo en nu dan iets van zichzelf te delen met zijn volgers. Zo ook na het duel Aston Villa (3-3). De voormalige Ajacied bood na dat duel zijn excuses aan vanwege zijn zwakke optreden.

'Ik zit op Twitter omdat ik iets van mezelf wil delen met de supporters', vervolgt Heitinga. 'Ik hoop op respect als ik iets plaats en zie ik ook veel positieve reacties. Als de respons negatief wordt, komt er een tijd dat niemand zich meer via Twitter laat horen. En dat zal het gat tussen de spelers en de supporters alleen maar groter maken.'

Heitinga wist met zijn spel van de laatste maanden Louis van Gaal niet te overtuigen. De bondscoach van Oranje selecteerde de geboren Alphenaar dit jaar al niet voor het oefenduel met Italië (1-1) en liet hem ook voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Roemenië buiten de selectie.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen