Janmaat over backpositie: 'Uitvechten wie gaat spelen'

In de Eredivisie strijden Ajax, PSV, Feyenoord en Vitesse nog volop om het landskampioenschap, maar komende twee interlands slaan de spelers van de traditionele topdrie de handen ineen om het WK van 2014 In Brazilië zo snel mogelijk veilig te stellen.

Janmaat over backpositie: 'Uitvechten wie gaat spelen'

'Natuurlijk hebben we het soms wel even over de titelrace', aldus Feyenoord-speler Daryl Janmaat op website van de KNVB. 'Dat gaat in een goede sfeer. Je maakt soms een grapje. En natuurlijk krijg je ook weleens een opmerking terug.'

'Ze zijn er nog niet over begonnen dat we in de Kuip al juichten omdat we dachten dat het 3-3 was geworden bij AZ - Ajax', knipoogt de rechtervleugelverdediger. 'Niet alleen met de Ajacieden dollen we trouwens. Ook Kevin Strootman en Jeremain Lens doen met PSV mee om de titel.'

Janmaat moet met Ajacied Ricardo van Rhijn gaan strijden om de positie van rechtsachter. 'We gaan gewoon weer uitvechten wie er straks speelt tegen Estland en Roemenië. Ik kan je zeggen dat we goed met elkaar omgaan en ik vind Ricardo een heel goede rechtsback', besluit de voormalige speler van SC Heerenveen en ADO Den Haag.

Vrijdag speelt het Nederlands elftal de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland, terwijl het de dinsdag daarna Roemenië ontvangt. Beide wedstrijden worden afgewerkt in de Amsterdam Arena. Oranje is koploper is Groep D met twaalf punten uit vier wedstrijden.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen