Pellè en Janmaat schieten Feyenoord langs FC Utrecht

Ook FC Utrecht heeft zich niet voldoende kunnen wapenen tegen de scoringsdrang van Graziano Pellè. Mede dankzij een treffer van de Italiaan won Feyenoord thuis van FC Utrecht: 2-1.

Dat de Kuip een moeilijk te nemen vesting is - Feyenoord verloor er voor het laatst op 5 november 2011 (0-1 van NEC) - werd ook voor FC Utrecht duidelijk. Vanaf het beginsignaal stonden de Domstedelingen onder flinke druk. In de twaalfde minuut kon Mark van der Maarel Pellè nog van scoren houden, maar twintig minuten later maakte de Italiaan zijn 21ste competitietreffer alsnog.

Het was bovendien de negende keer dat Pellè de score opende voor de Rotterdammers. Ruben Schaken speelde hem aan, waarna Dave Bulthuis kinderlijk eenvoudig uitgekapt werd door Pellè. Het schot in de korte hoek kon door doelman Robbin Ruiter niet gekeerd worden. Na rust ging Feyenoord door op de ingezette koers, al gooide Cedric van der Gun in de 59ste minuut plots roet in het eten van de Rotterdammers. Hij profiteerde van een grove verdedigingsfout van aanvoerder Stefan de Vrij: 1-1. Lang bleef het daar niet bij dankzij Daryl Janmaat. Weer was Schaken de aangever voordat de bal dit keer in de lange hoek verdween.

Het vervolg van de wedstrijd was ook voor Feyenoord, met nog altijd Ruben Schaken en Graziano Pellè als gevaarlijk aanvallend duo. De voorsprong kwam behoudens mogelijkheden voor Van der Gun en Bulthuis nauwelijks meer in gevaar.

Smet op de vierde competitieoverwinning op rij was de gele kaart voor Pellè. Hij is geschorst als Feyenoord over twee weken de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen afwerkt. Wel staat Feyenoord weer op gelijke hoogte met PSV op de ranglijst. Utrecht, nu nog vijfde, kan later vandaag achterhaald worden door FC Twente als dat van FC Groningen wint (aftrap 16:30 uur).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.