Roma geeft onaantastbare Totti toch een extra jaar

Reacties

Francesco Totti gaat tot na zijn veertigste verjaardag door bij AS Roma. Daarmee is opnieuw gebleken wie de touwtjes nou echt in handen heeft bij de Giallorossi.

Roma geeft onaantastbare Totti toch een extra jaar

Vrijwel alle Italiaanse sportkranten melden dat Totti (39) en Roma akkoord zijn over een nieuw contract tot medio 2017. Het nieuws wordt maandag bekend gemaakt, vlak na het uitduel met Genoa. Rondom het afsluitende thuisduel met Chievo Verona van volgende week wordt vervolgens een groots eerbetoon aan Totti georganiseerd.

Daarmee heeft Totti voor elkaar gekregen wat tot voor kort onmogelijk leek, na zijn aanvaringen met Luciano Spalletti. De trainer liet weten dat hij het niet meer zag zitten in het clubicoon, met een ruzie tot gevolg. Enkele weken geleden sloten de kemphanen echter vrede, waarna Totti in drie opeenvolgende duels liet zien dat hij als invaller van grote waarde kan zijn. Tegen Bologna (1-1) voorkwam hij een nederlaag met een assist, tegen Atalanta Bergamo (3-3) redde hij een punt door te scoren en tegen Torino boog hij met twee goals een 1-2 achterstand om in een 3-2 zege.

Daarna is de druk van de fans op Spalletti om een positief advies uit te brengen over een nieuw contract voor Totti zo groot geworden, dat elke andere beslissing politieke zelfmoord was geweest. Als je de wedstrijd niet kunt winnen, moet je zorgen dat je niet verliest. Het lijkt erop dat Spalletti dat voetbalgezegde wijselijk in de praktijk heeft gebracht.

Want hij is bepaald niet de eerste trainer die zich verkijkt op de Totti-factor. In het seizoen 2010/11 degradeerde Claudio Ranieri de aanvaller naar de bank. Een paar maanden later werd hij ontslagen. Zijn opvolger Luis Enrique zag in Totti aanvankelijk ook een wisselspeler. Mede door druk van de fans kwam de Spanjaard tot een ander inzicht, maar zijn relatie met Totti was verpest. Hij hield het in Rome slechts een jaar uit.

Totti is de grote winnaar. Opnieuw. Zo is maar weer gebleken dat het clubicoon naast het veld minstens zo gevaarlijk is als erop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.