Ron Jans is blij met de zege die FC Twente boekte op FK Cukaricki. In de voorronde van de Conference League deed zijn ploeg daardoor goede zaken. Wel vreest de oefenmeester voor een afscheid van zijn oogappel Ramiz Zerrouki.

Cukaricki Stankom
1 - 3
FC Twente
FC Twente

'Eigenlijk kwam iedereen teleurgesteld binnen na de tweede helft. En dat snap ik ook wel', gaf Jans aan voor de camera's van ESPN. FC Twente had na een uitstekende eerste helft, waarin het op 0-3 voorsprong kwam, een flinke inzinking gehad in het tweede bedrijf. Al bleef er gewoon een ordentelijke uitslag op het scorebord over. 'Uiteindelijk staat er 1-3 en dat is Europees een prima resultaat. Er zat een groot verschil tussen de eerste en tweede helft. We maakten een vroege goal uit een corner, dat was prima. Daarna kregen we de overhand en konden we veel kansen creëren. Dat lukte de tegenstander pas een of twee minuten voor rust. Maar wij hebben dan altijd nog Lars Unnerstall.'

FC Twente kreeg het in de tweede helft niet meer voor elkaar om de Serviërs de wil op te leggen. De Tukkers moesten veelvuldig achter de bal aanlopen, vond Jans. 'Ik moest de laatste twintig minuten denken aan AS Monaco tegen PSV (1-1, red.), waarbij PSV ook niet genoeg loopvermogen meer in het veld had. Dat brak ons ook op. Het maakte het nog lastiger dat de tegenstander scoorde. Wij wilden te vaak voor een voetballende oplossing kiezen, maar hebben uiteindelijk daardoor alleen maar achter ze aangelopen.'

'Hartstikke mooi die return, maar we hebben zondag eerst een andere wedstrijd', antwoordde Jans op een vraag over de return in de eigen Grolsch Veste. Zondag wacht voor FC Twente de start van de Eredivisie. Op bezoek bij NEC. 'Die is belangrijker nu. Het gaat om herstellen. Deze wedstrijden helpen ons op termijn om het langer vol te houden. Door dat drukke programma moeten we even heen. Het is als de Rolling Stones. Die zongen Time is on my side. Hoe langer we spelen en de boel fit houden, hoe sterker we worden.'

Sterker wordt FC Twente niet van het verkopen van een sterkhouder. Ramiz Zerrouki staat echter op de nominatie om naar Feyenoord te vertrekken. Zelf was de middenvelder er wel uit, leek het. Jans baalt er van. 'Als trainer zit je gewoon in de wachtkamer. Je hebt ook tegengestelde belangen. Zelfs als Ramiz weggaat voor een hoofdprijs, lijden we eigenlijk verlies. Dan moet je zorgen dat je een goede vervanger hebt, maar die staat niet zomaar in de paskamer klaar.'