Zerrouki vraagt FC Twente mee te werken aan transfer naar Feyenoord

Reacties

Ramiz Zerrouki hoopt dat FC Twente medewerking verleent aan een transfer naar Feyenoord. De club houdt voorlopig de boot af: trainer Ron Jans vroeg zich deze week openlijk af of tien miljoen euro genoeg geld is voor de middenvelder. Zerrouki liet na de 1-3 overwinning op FK Cukaricki weten Feyenoord als een stap omhoog te beschouwen en ziet voor zichzelf een plek op het middenveld weggelegd.

Zerrouki vraagt FC Twente mee te werken aan transfer naar Feyenoord
© Pro Shots
Cukaricki Stankom
Cukaricki Stankom
1 - 3
FC Twente
FC Twente

'Het is nu niet in mijn handen', vertelde Zerrouki in een video-interview met RTL 7. 'Ik heb me er de laatste 48 uur niet mee beziggehouden. Ik wilde me focussen op de wedstrijd. Maar iedere speler heeft ambitie.' De 24-jarige controleur zei Twente dankbaar te zijn voor de kans die hij heeft gekregen om vanuit de jeugd door te groeien naar de Eredivisie. 'Ik hoop persoonlijk dat de club wil meedenken met mijn toekomst.'

'Voor mij persoonlijk is het sportieve het belangrijkste. Feyenoord speelt in de Europa League. Ik denk dat ik met de omstandigheden daar kan doorgroeien tot een betere speler. Maar het is niet aan mij. Het is aan de clubs om eruit te komen', aldus Zerrouki. 'Bij Twente ben je nog niet zeker van Europees voetbal. Ik denk dat dat een groot verschil is.' In een eventuele laatste Conference League-voorronde moet Twente nog zien af te rekenen met Fiorentina.

Vanuit de studio vroeg analist Theo Janssen of Zerrouki met Arne Slot heeft gesproken over zijn positie in de ploeg van Feyenoord. 'Zoals iedereen heeft meegekregen, gaat er een speler vertrekken op die positie', zei Zerrouki, doelend op de door Benfica begeerde Fredrik Aursnes. Janssen vroeg zich af of Feyenoord met Quinten Timber, Orkun Kökçü en Zerrouki niet te veel van dezelfde types op het middenrif zou hebben. Zerrouki denkt van niet.

'Zo kun je het zeggen, maar ik denk dat ik als nummer 6 goed tot mijn recht kom. Ik denk dat die twee spelers iets meer naar voren goed tot hun recht komen. Maar uiteindelijk is het niet aan mij', gaf hij aan. Dat Jans betwijfelt of tien miljoen euro voldoende is, heeft Zerrouki ook meegekregen. 'Ik sta onder contract bij Twente en zij moeten bepalen wat ik waard ben. Ik hoop persoonlijk dat de club met mij meedenkt. Ik heb alles gegeven bij de club en Twente heeft mij ook veel gegeven. Ik denk dat het een win-win-situatie kan zijn voor alle partijen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.