Rol Sporting Lissabon in titelstrijd vrijwel uitgespeeld

De ambities van Sporting Lissabon, om een rol van betekenis te spelen in de Portugese titelstrijd, lijken voorlopig te moeten worden uitgesteld. Sporting verloor met 2-1 van Sporting Braga en verliest de leiders uit het zicht.

Rol Sporting Lissabon in titelstrijd vrijwel uitgespeeld

Zonder de afgelopen week in de bekerwedstrijd tegen Nacional Madeira geblesseerd geraakte Ricky van Wolfswinkel (buikspier), maar met Stijn Schaars, slaagde Sporting er in eigen huis niet in om het stugge Braga te kloppen. Na een doelpuntloze eerste helft scoorden Hélder Barbosa en Rodrigo Lima voor de vorige werkgever van Sporting-trainer Domingos Pacienca.

De tegentreffer van André Carrillo, een kwartier voor tijd, gaf nog hoop, maar meer bleek er niet in te zitten. Aangezien Porto en Benfica gisteren wel hun wedstrijden wonnen, loopt de achterstand nu op tot een schijnbaar onoverbrugbare kloof.

Benfica leidt in de Liga Sagres met 39 punten, Porto volgt op twee punten achterstand. Braga passeerde Sporting en is derde met 31 punten. Sporting heeft elf punten minder dan koploper Benfica. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's