Roemenië-coach Iordanescu wijt gelijkspel aan blessures

Roemenië-bondscoach Anghel Iordanescu moest het in het groepsduel met Zwitserland doen met een 1-1 gelijkspel en daar was in zijn ogen maar één reden voor: zijn team raakte uit balans door de noodgedwongen wissels die hij toe moest passen.

De keuzeheer haalde Bogdan Stancu, de maker van de 0-1, Mihai Pintilii en Razvan Rat noodgedwongen naar de kant en ook invaller Steliano Filip hield fysieke klachten over aan zijn ruim dertig minuten binnen de lijnen.

'We speelden een goede eerste helft, maar we konden het na rust door de blessuregevallen niet bolwerken', stelde Iordanescu op de persconferentie na afloop. 'Ik had graag ook wat spelers rust gegund in de tweede helft, omdat het erg zwaar is om twee wedstrijden binnen zo'n kort tijdsbestek te spelen, maar dat zat er niet in.'

Een duel met Frankrijk (2-1 nederlaag) en de confrontatie met Zwitserland binnen vijf dagen bleek dus teveel gevraagd voor de Roemenen, maar over vier dagen staat het volgende land alweer te wachten: Albanië. Mogelijk werkt Roemenië op zondag vanaf 21.00 uur alweer de laatste wedstrijd op dit EK af. 'Maar een zege op Albanië lijkt me genoeg om als nummer drie door te gaan', zei Iordanescu vol vertrouwen.