Roemenen knielen mee met aanvoerder Rashford en Engelsen

Reacties

Zowel de Engelse als de Roemeense spelers zullen zondag voor de oefeninterland knielen. Daarmee wordt de boodschap tegen racisme onderstreept.

Roemenen knielen mee met aanvoerder Rashford en Engelsen
© Pro Shots
Engeland
Engeland
1 - 0
Roemenië
Roemenië

De Engelse nationale ploeg houdt vast aan het knielen om aandacht te vragen voor de strijd tegen racisme. De afkeurende geluiden voorafgaand aan het oefenduel met Oostenrijk brengen The Three Lions niet op andere gedachten, zo vertelde bondscoach Gareth Southgate.

De Engelsen krijgen daarbij de steun van Roemenië. Na overleg is besloten dat beide teams voor de aftrap van hun oefenduel van zondag zullen knielen om de boodschap gezamenlijk over te brengen.

Opvallend is dat Marcus Rashford zondag de aanvoerder van Engeland is. De aanvaller van Manchester United was juist een van de spelers die nadrukkelijk te maken kreeg met racisme na de verloren Europa League-finale. Rashford is met zijn 23 jaar en 218 dagen de jongste aanvoerder van Engeland sinds Michael Owen in 2003,

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.