Rodri schiet Sevilla in blessuretijd naar Champions League

Sevilla komt door een ware Houdini-act komend seizoen uit in de Champions League. Rodri bezorgde de Andalusiërs in blessuretijd de overwinning, waardoor Real Mallorca vijfde bleef.

UD Almería-Sevilla 2-3Álvaro Negredo (foto) leek de schlemiel te worden aan de kant van Sevilla. De spits kreeg bij een 2-1 voorsprong in de 65ste minuut een directe rode kaart en zag UD Almería met een man meer op gelijke hoogte komen. Maar invaller Rodrigo Ríos Lozano - die zijn tweede wedstrijd voor Sevilla speelde - bezorgde zijn ploeg in blessuretijd alsnog drie punten en dus de vierde plaats. Woensdag kan er dit seizoen nog een prijs gewonnen worden als Atlético Madrid de tegenstander is in de Spaanse bekerfinale.

Real Mallorca-Espanyol 2-0Real Mallorca won thuis voor de vijftiende keer dit seizoen en legde zo beslag op de vijfde plaats, door doelpunten van Víctor en Mario Suárez werd Espanyol verslagen. De eilandclub leek door de tussenstand bij UD Almería-Sevilla op weg naar de voorronde van de Champions League, maar de late treffer van Rodri zorgde ervoor dat Mallorca toch vijfde eindigde in de Primera División.

Atlético Madrid-Getafe 0-3Getafe verzekerde zich van de vijfde plaats en Europees voetbal door een B-elftal van Atlético Madrid met 3-0 te verslaan in Vicente Calderón. Trainer Quique Sánchez Flores besloot de ploeg die woensdag de Europa League-finale won van Fulham (2-1 na verlenging) rust te geven met het oog op de finale van de Copa del Rey woensdag tegen Sevilla. Door onder meer twee treffers van Roberto Soldado wonnen de bezoekers eenvoudig in Madrid.

Real Zaragoza-Villarreal 3-3Een waar doelpuntenfestijn in Zaragoza, waar de thuisploeg een zekere overwinning weggaf. Na ruim een half uur leek de wedstrijd gespeeld toen Rubén Pulido de 3-0 binnenschoot, maar onder aanvoering van Santi Cazorla - die twee keer scoorde en een assist gaf - kwam Villarreal nog terug tot 3-3. Als Sevilla woensdag de bekerfinale wint, gaat Villarreal nog Europa League spelen.