Rodgers bevestigt aanstaande transfer Maguire: 'Geweldige deal'

Reacties

Harry Maguire staat op het punt om Leicester City te verruilen voor Manchester United. Brendan Rodgers, manager van Leicester, bevestigt dat de clubs er inmiddels helemaal uit zijn.

Rodgers bevestigt aanstaande transfer Maguire: 'Geweldige deal'

Manchester United betaalt tachtig miljoen pond, zo'n 88 miljoen euro, voor Maguire, die daarmee de duurste verdediger aller tijden wordt. 'De clubs zijn eruit en wij moeten nu weer vooruit. Het is een geweldige deal voor deze club, al is de markt natuurlijk ook veranderd. Harry is een topspeler en een goed mens. Hij wist natuurlijk al heel lang van de interesse, maar bleef altijd professioneel. In het voetbal heeft elke speler een prijs, ook Harry', aldus Rodgers na de 2-1 oefenzege van Leicester City op Atalanta Bergamo.

Rodgers verwacht dat een officiële bevestiging van de transfer van Maguire naar Manchester United nog wel even op zich laat wachten. 'Er is een akkoord over de transfersom, maar hij moet persoonlijk nog tot een akkoord komen met United en hij moet nog medisch gekeurd worden. Ik verwacht dat er na het weekend meer duidelijk zal worden. Wij waren al voorbereid op deze transfer en hebben meerdere opties om hem te vervangen.'

De 26-jarige Maguire werd al maanden in verband gebracht met Manchester United. Nu er na langdurige onderhandelingen een akkoord is bereikt, is de verwachting dat de Engelse international snel voor vijf jaar tekent op Old Trafford. Daar moet hij de leider van de defensie worden in de ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer. Er komen bij United nog wat drukke dagen aan, want er wordt met Real Madrid onderhandeld over een vertrek van Paul Pogba en de club hoopt zich zelf nog te versterken met Sergej Milinkovic-Savic (Lazio) en Bruno Fernandes (Sporting Portugal).

Bekijk hier al onze video's
Meer Leicester City
Meer over Leicester City
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer H. Maguire
Meer over H. Maguire
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.