Rode kaart Terry smetje op eenvoudige bekerzege Chelsea

Reacties

Chelsea heeft zich eenvoudig geplaatst voor de vierde ronde van het toernooi om de FA Cup. De koploper van de Premier League ondervond niet veel hinder van de nummer negen van de League One (derde niveau), al was de rode kaart voor John Terry een smetje op de 4-1 zege.

Rode kaart Terry smetje op eenvoudige bekerzege Chelsea

Chelsea-coach Antonio Conte had van zijn dit seizoen zo succesvolle vaste basiself maar weinig heel gelaten. Van de grote namen gaven alleen Gary Cahill, Cesc Fabregas, Willian en Pedro acte de présence bij de aftrap. En die laatste drie waren in de voorbije  maanden ook niet altijd zeker van een basisplek.

In de achttiende minuut was het Pedro die de score opende. Hij zag een rebound voor zijn voeten vallen, kapte naar binnen en schoot de bal fraai in de bovenhoek. Vervolgens kregen de Londenaren  genoeg kansen om de score al snel verder op te voeren, maar had onder anderen Pedro het vizier niet op scherp. Hij vond bij een met zijn goal vergelijkbare actie de lat op zijn weg.

Pedro groeide met twee goals en een assist uit tot Man van de Wedstrijd.
Pedro groeide met twee goals en een assist uit tot Man van de Wedstrijd.

Vlak voor rust werd het alsnog 2-0 dankzij Michy Batshuayi. De Belgische spits schoot de bal droog in de hoek nadat hij was aangespeeld door Ruben Loftus-Cheek. Enkele minuten na rust was het bekerduel al beslist. Vanaf vijftien meter vond Willian eenvoudig de verre hoek: 3-0.

Terry
Hoewel het duel al gespeeld was, behaalde Chelsea niet bepaald freewheelend het laatste fluitsignaal. Vooral Chelsea-clubman pur sang Terry zal met een negatief gevoel terugkijken. Bij zijn eerste speelminuten sinds 21 november moest hij met een directe rode kaart inrukken na het neerhalen van de doorgebroken Lee Angol. Met een man meer zorgde Peterborough vervolgens snel voor een eretreffer. Tom Nichols schoot de bal van dichtbij in het doel: 3-1.

Het slotakkoord was nog wel voor Chelsea. Pedro bepaalde de eindstand met een geplaatste inzet op 4-1. Toen was evenwel al lang zeker dat de Londenaren zich bij de laatste 32 van het prestigieuze toernooi zouden voegen. Chelsea kan zich nu gaan richten op het uitduel bij Leicester City van zaterdag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.