Rode Duivels teleurgesteld: 'Hart van Struijk lijkt bij Oranje te liggen'

Reacties

Pascal Struijk wordt richting de komende interlandperiode niet opgeroepen voor de Belgische nationale ploeg. Dat heeft bondscoach Roberto Martínez bevestigd.

Rode Duivels teleurgesteld: 'Hart van Struijk lijkt bij Oranje te liggen'
© Pro Shots

De Spaanse trainer zag in Struijk een interessante optie om de verdediging te versterken richting de toekomst. De 21-jarige verdediger van Leeds United heeft een dubbele nationaliteit. Hij werd in België geboren en groeide in Nederland op. Martínez heeft inmiddels met Struijk gesproken en de uitkomst van dat gesprek viel hem tegen, zo vertelt hij aan La Dernière Heure.

'Het lijkt erop dat zijn hart bij Nederland ligt. Dat moeten we respecteren, ook al is zijn profiel interessant. Ik wil geen oorlog ontketenen tussen verschillende federaties. Hij zal dus niet in mijn selectie zitten. Maar dat betekent niet dat het dossier volledig gesloten is', aldus de bondscoach van België.

Oranje-bondscoach Frank de Boer is publiekelijk nog niet ingegaan op de toekomst van Struijk. De ex-Ajacied was als jeugdinternational wel al actief voor Nederland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.