Struijk wacht keuze tussen België en Nederland

Reacties

Pascal Struijk maakt zich op voor een belangrijke keuze. De 21-jarige verdediger van Leeds United speelde in het verleden voor jeugdselecties van Oranje, maar is nu de mogelijkheden aan het onderzoeken hoe hij een Belgisch paspoort aan kan vragen.

Struijk wacht keuze tussen België en Nederland
© Pro Shots

Binnenkort worden de voorlopige selecties van de nationale elftallen bekend gemaakt. Vooral Struijk zal met verregaande interesse deze lijsten tot zich nemen. De verdediger van Leeds United, die vanavond in actie komt tegen Aston Villa en aan een ijzersterk seizoen bezig is, wordt begeerd door verschillende topclubs in grote competities en door de Belgische nationale ploeg.

Struijk werd in het Belgische Deurne geboren, als zoon van Nederlandse ouders. Hij is Nederlander, speelde in de jeugd van Ajax en de voorkeur van het talent ging daarom altijd uit naar Oranje, maar een switch naar België ligt nu op de loer. De Belgische bondscoach Roberto Martinez nam onlangs contact op met Struijk om zijn interesse kenbaar te maken. Vanuit Zeist blijft het opvallend stil, waarbij de verdediger ook nog voor Jong Oranje uit zou mogen komen, maar zelfs tot een selectie voor dat elftal leidde het vreemd genoeg nog niet.

Struijk behoort inmiddels met regelmaat tot de uitblinkers van de middenmoter in de Premier League. Of dat leidt tot een status als international van Nederland of België zal binnenkort duidelijk worden.

Bekijk hier al onze video's
Meer P. Struijk
Meer over P. Struijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.