Nederlander Struijk zet belangrijke stap richting interlandloopbaan bij België

Reacties

Pascal Struijk gaat zijn interlands mogelijk voor de nationale ploeg van België spelen. De Nederlander is serieus in beeld bij De Rode Duivels en heeft inmiddels een Belgisch paspoort aangevraagd.

Nederlander Struijk zet belangrijke stap richting interlandloopbaan bij België
© Pro Shots

De 21-jarige Struijk werd geboren in het Vlaamse Deurne, als kind van Nederlandse ouders die vanwege het werk in België zaten. Hij verhuisde al op jonge leeftijd naar Voorburg en speelde in de jeugdopleidingen van ADO Den Haag en Ajax. Bij laatstgenoemde club had Struijk het moeilijk en op achttienjarige leeftijd vertrok de verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, naar Engeland. Bij Leeds ging Marcelo Bielsa met hem aan de slag.

Struijk maakte in het afgelopen seizoen zijn debuut in het eerste elftal, dat promoveerde naar de Premier League. Op het hoogste niveau van Engeland deed de Nederlander nu al in elf competitiewedstrijden mee. Afgelopen weekend stond Struijk nog van begin tot eind op het veld tegen Leicester City (1-3 zege).

De Belgische bondscoach Roberto Martínez is onder de indruk en ziet in Struijk een mogelijke versterking voor zijn ploeg. Volgens Belgische berichtgeving overweegt Martínez de verdediger zelfs al op te roepen voor de aankomende interlandperiode in maart. Struijk moet dan wel een Belgisch paspoort hebben en heeft die inmiddels aangevraagd, zo heeft de KBVB laten weten aan Het Nieuwsblad.

België speelt in maart drie wedstrijden in de WK-kwalificatiereeks. Het is niet bekend of Struijk, die met Oranje Onder-17 nog naar een EK ging, ook in beeld is bij Oranje-bondscoach Frank de Boer.

Lees het verhaal van Pascal Struijk via VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.