Rode Duivels blaken van vertrouwen: 'WK was maar een tussenstap'

Reacties

Het optimisme is enorm bij de Belgische ploeg na de 0-4 zege op Schotland. Na de derde plaats op het voorbije WK wordt het volgens captain Vincent Kompany tijd om te gaan oogsten met de gouden generatie.

Rode Duivels blaken van vertrouwen: 'WK was maar een tussenstap'

Op Hampden Park maakte België indruk in de eerste wedstrijd sinds het avontuur in Rusland. Veelzeggend was het applaus van de Schotse aanhang voor Eden Hazard, de maker van de 0-2 en zoals gebruikelijk een van de grote smaakmakers in de ploeg van bondscoach Roberto Martínez. Toch dienden ook nieuwe spelers zich aan. Timothy Castagna, Birger Verstraete en Hans Vanaken debuteerden.

Kompany liet bij Sporza weten onder de indruk te zijn van de drie: 'Hun inbreng heeft niet veel veranderd aan ons systeem. Ik had het gevoel dat de nieuwe jongens wisten waar ze moesten lopen. Ik zag steekpassjes van Hans Vanaken, dat was kwaliteit. Ik zag ook goede loopacties van Castagne, enzovoort. Complimenten voor die jongens, ze zijn goed begonnen.'

België begint dinsdag met een wedstrijd tegen IJsland aan de Nations League. Het is de eerste serieuze test op weg naar het EK. Kompany drong er na de overwinning op Schotland direct op aan dat er niet verslapt mag worden. 'Het WK was maar een tussenstap voor deze groep. We hebben echt de indruk dat we een sterke ploeg vormen en op onze top zijn. Maar we moeten ons wel elke dag de vraag stellen of we ons niveau willen behouden. Nu begint de Nations League. Het gaat om een prijs en die wil ik winnen', aldus de leider van België én Manchester City.

Oordeel van de bondscoach
Martínez liet weten blij te zijn met de honger naar succes die hij terugzag in de prestatie van zijn ploeg. Na het WK was de Spanjaard wel wat bezorgd daarover. 'Maar mijn spelers weten dat ze nog altijd hard moeten werken en dat het niet vanzelf komt. De houding van mijn spelers is heel goed geweest sinds maandag. Dinsdag wordt het een lastige wedstrijd. Het zal onze taak zijn om hun omschakeling goed af te stoppen. Dat is ons tegen Schotland goed gelukt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.