Heerlijke goal Hazard hoogtepunt bij klinkende zege België

Reacties

België heeft vrijdagavond een overtuigende oefenzege geboekt op Schotland. De nummer drie van het afgelopen WK was op Hampden Park met 0-4 te sterk voor de Schotten.

Heerlijke goal Hazard hoogtepunt bij klinkende zege België

Bondscoach Roberto Martínez gaf enkele nieuwe namen de kans in Glasgow. Zo debuteerde Timothy Castagne als rechtervleugelverdediger en hadden ook Thorgan Hazard en Youri Tielemans een basisplaats. Het was echter één van de vaste klanten die de score opende namens de Belgen: Romelu Lukaku.

John McGinn verloor de bal ter hoogte van zijn eigen strafschopgebied aan Mousa Dembélé, die hem aan Thorgan Hazard gaf. De jongere broer van Eden Hazard legde breed op Lukaku, die simpel kon scoren: 0-1. Aan het begin van de tweede helft was het de beurt aan de oudste Hazard. Hij kreeg de bal van invaller Yannick Carrasco en kapte Liverpool-verdediger Andrew Robertson schitterend uit, om de bal vervolgens met links vol in de kruising te schieten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na die 0-2 namen de Belgen geen gas terug. Michy Batshuayi was één van de vier invallers in de rust en bracht de stand met twee doelpunten naar 0-4. De eerste op aangeven van Eden Hazard, bij zijn tweede goal kwam de assist van Tielemans. De Valencia-spits komt daardoor op tien treffers in twintig duels voor De Rode Duivels.

België start de Nations League dinsdag met een uitwedstrijd tegen IJsland. Voor Schotland wacht een thuisduel met Albanië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.