Roda-toekomst Rutjes onzeker bij massale zomerse leegloop

Reacties

Roda JC Kerkrade neemt in de zomer afscheid van in ieder geval acht spelers. Vier daarvan kwamen afgelopen winter pas over naar Zuid-Limburg. Voor nog eens acht spelers blijft de toekomst onduidelijk.

Roda-toekomst Rutjes onzeker bij massale zomerse leegloop

Na de overname van mede-eigenaar Aleksei Korotaev baarde Roda in januari opzien door liefst negen spelers aan te trekken. Voor vier van die nieuwelingen blijft het avontuur in Kerkrade bij een half jaar. Roda gaf vrijdag namelijk aan de contracten van huurlingen Bryan Verboom, Lyes Houri, Athanasios Papazoglou en Beni Badibanga te beëindigen. Ook voor Martin Milec, Abdul Ajagun en Daniel De Silva komt er een einde aan hun periode bij Roda. De optie in het contract van Simon Church wordt niet gelicht, aangezien Roda niet kan inschatten of hij na zijn blessure terugkeert op wedstrijdniveau.

Clubs moeten hun contractspelers voor 1 april op de hoogte stellen van hun toekomst bij de club. Naast het zekere vertrek van bovenstaand achttal, bestaat er bij nog eens acht spelers onduidelijkheid over de toekomst. Daryl Werker, Marcos Gullón, Yves de Winter, Nick Wolters, Tim Blättler, Farshad Noor, Danny Stassar en Nathan Rutjes hebben een brief ontvangen met de mededeling 'vooralsnog geen besluit over een verlenging'. Laatstgenoemde heeft een verbintenis voor onbepaalde tijd bij Roda, de club ziet in hem een toekomstig trainer van de Voetbalacademie, gecombineerd met een functie binnen stichting Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij.

Voor het overige zevental wordt op een later moment gekeken of de club met ze doorgaat. In het meest extreme geval is het dus mogelijk dat er in de zomer zestien spelers vertrekken bij de huidige nummer zestien van de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.