KNVB denkt mee met Roda JC bij afschaffen kunstgras

Reacties

Roda JC Kerkrade hoopt na dit seizoen afscheid te nemen van het kunstgras in het Parkstad Limburg Stadion. Daar zitten nog wel wat haken en ogen aan, maar de club heeft de KNVB alvast om medewerking gevraagd.

KNVB denkt mee met Roda JC bij afschaffen kunstgras

De tijdspanne voor het vervangen van het wedstrijdveld - de club neigt naar een hybride mat met daarin negentig procent natuurgras en tien procent kunstvezels - is uiterst kort vanwege de organisatie van het Wereld Muziek Concours komende zomer. Het stadion van Roda is tot 30 juli decor van dat evenement.

De club heeft de KNVB verzocht het nieuwe seizoen te mogen beginnen met een uitwedstrijd. Die wens is gehonoreerd, zodat Roda pas 19 of 20 augustus in eigen stadion zal aantreden. 'Dat moet ons net genoeg tijd geven', zegt algemeen directeur Wim Collard.

Maar er zijn grotere obstakels. 'We kunnen straks niet meer in eigen stadion trainen. Dat zou een terugkeer betekenen naar Kaalheide, maar ook daar is een stevige renovatie aan de orde. En dan is er nog het financieringsplaatje, dat besproken zal moeten worden door gemeente, club en investeerder.'

Ofwel: Aleksei Korotaev (foto), de Zwitser die in januari een belang in Roda nam en meteen liet weten geen fan te zijn van kunstgras. 'Maar het is te kort door de bocht om te stellen dat hij een nieuw veld dan ook wel even zal betalen', aldus Collard. 'Onze wens is duidelijk, ook met het oog op toekomstige KNVB-richtlijnen. Nu zoeken we naar oplossingen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.