Roda JC wint bij Willem II en houdt het spannend in de top van de KKD

Roda JC Kerkrade heeft vrijdagavond een sensationele overwinning geboekt bij Willem II. De ploeg van Bas Sibum was met 2-3 te sterk voor de koploper, die zich zo nog niet rijk kan rekenen in de strijd om het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie. ADO Den Haag kwam maar een heel klein beetje dichterbij.

Willem II
Willem II
2 - 3
Roda JC Kerkrade

Willem II won eerder deze maand al de topwedstrijden tegen De Graafschap (0-2) en ADO Den Haag (2-1) en trof vrijdag een gehavend Roda JC. Ondanks de vele afwezigen kwamen de bezoekers wel op een vroege voorsprong: Joshua Smits bokste een voorzet van Walid Ould-Chikh niet goed weg, waarna Enrique Peña Zauner afdrukte. De Limburgse voorsprong bleef echter niet lang staan. Na een uitstekende aanval trok Jeredy Hilterman de score in de veertiende minuut terug in evenwicht.

Willem II wilde meer en kreeg meer, via een rake kopbal van Erik Schouten uit een hoekschop (2-1). Thijs Oosting kreeg vlak voor rust nog een enorme kans op de derde Tilburgse goal, maar maaide over de bal heen, waardoor het in de tweede helft spannend bleef. Direct na de onderbreking schoot Jesse Bosch net naast.

Roda had het moeilijk, maar bleef overeind en kwam na twintig minuten op gelijke hoogte. Arjen van der Heide werd het strafschopgebied ingestuurd en legde de bal terug naar Václav Sejk, die via de onderkant van de lat raak schoot (2-2). Willem II bleef hierna drukzetten, maar kreeg vijf minuten voor tijd een flinke dreun, toen Lennerd Daneels uit een vrije trap de 2-3 maakte. Dat was het slotakkoord.

Met de sensationele overwinning in Tilburg geeft Roda een duidelijk een signaal af. De Limburgers hebben nu nog maar vier punten minder dan Willem II en mogen blijven dromen van de titel. De voorsprong op nummer drie ADO Den Haag bedraagt nu drie punten.

ADO Den Haag
2 - 2
MVV Maastricht

ADO Den Haag moest genoegen nemen met een punt tegen MVV Maastricht. De toeschouwers in het Bingoal Stadion zagen een aantrekkelijke wedstrijd met veel kansen, voor eerst ADO en vervolgens MVV. Gescoord werd er pas vlak voor rust, toen Daryl van Mieghem Henk Veerman bediende en de Volendammer met het hoofd zijn zeventiende doelpunt van dit seizoen maakte: 1-0.

MVV gaf zich niet zomaar gewonnen. Kort in de tweede helft kwamen de bezoekers op gelijke hoogte via Mart Remans, die op aangeven van Bryan Smeets bij de tweede paal binnen tikte. ADO moest opnieuw beginnen en kreeg via vooral Veerman grote kansen om op een nieuwe voorsprong te komen. Romain Matthys keepte echter een geweldige wedstrijd en hield MVV op de been.

Uit een counter sloegen de bezoekers twintig minuten voor tijd hard toe. Smeets vond Dailon Livramento, die naar binnen trok en de 1-2 binnen schoot. ADO zette vervolgens alles op alles om in ieder geval nog een punt te redden, maar Matthys werd steeds sterker en leek onpasseerbaar. In blessuretijd viel echter toch nog de 2-2, gemaakt door Alex Schalk. Hij zorgde voor opluchting in Den Haag, maar niet voor veel blijdschap, want er werden toch twee punten verloren in de strijd om promotie.