Roda JC wervelt een helft, ADO krijgt forse dreun in Venlo

Reacties

Roda JC heeft de ambities in de Keuken Kampioen Divisie kracht bijgezet. FC Eindhoven was schier kansloos in Kerkrade. Ook De Graafschap en FC Groningen deden goede zaken, terwijl ADO Den Haag weer weet wat verliezen is.

Roda JC wervelt een helft, ADO krijgt forse dreun in Venlo
© Pro Shots
Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade
3 - 0
FC Eindhoven
FC Eindhoven

In Kerkrade durft men voorzichtig over de Eredivisie te dromen. Roda JC is onder het bewind van trainer Bas Sibum namelijk een van de verrassingen van de Keuken Kampioen Divisie geworden. Om de ambities kracht bij te zetten, moest dan wel van middenmoter FC Eindhoven gewonnen worden. En dat lukte na een wervelende eerste helft.

Verdediger Matisse Didden opende al vroeg de score. Met een kiezelharde kopbal brak hij de ban voor de Limburgers. Uitblinkers Enrique Pena Zauner en Walid Ould-Chikh breidden de score nog voor de onderbreking uit tot 3-0. In de tweede helft kwam de zege niet meer in gevaar, waardoor het gat met koploper Willem II verkleind werd naar zes punten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
2 - 1
ADO Den Haag
ADO Den Haag

Met vijf zeges op rij reisde ADO Den Haag maandag met veel vertrouwen af naar Venlo. In De Koel moest VVV verslagen worden om de druk op de tweede plaats op te voeren. De ploeg van trainer Darije Kalezic leek een droomstart tegemoet te gaan, maar Henk Veerman miste een strafschop. Aan de andere kant sloeg Elias Sierra wel meteen toe. Jort van der Sande maakte de gelijkmaker, maar even later zette Rick Ketting de Venlonaren wéér op voorsprong.

In de tweede helft zocht ADO naar de gelijkmaker, maar vocht VVV voor wat het waard was. Kalezic bracht in de slotfase debutant Alex Schalk om wat te forceren. Ook de Bomber van Breda kon echter, achtenhalf jaar sinds zijn laatste wedstrijd op de Nederlandse velden, geen verschil maken. Daardoor boekt VVV een knappe zege, terwijl ADO dure punten liet liggen.

Jong Ajax
Jong Ajax
0 - 1
FC Groningen
FC Groningen

FC Groningen heeft de weg omhoog gevonden. Sinds 29 oktober werd er niet meer verloren, behalve van een virus. Een epidemie binnen de selectie zorgde er, daags na de midweekse bekerzege bij Excelsior (0-2), voor dat de ploeg op vrijdagavond niet kon aantreden tegen FC Emmen. Maandag was de selectie, op Leandro Bacuna na, weer kiplekker. Dat bleek ook wel, want al na ruim een kwartier kwam Thom van Bergen tot scoren. Het talent van de ploeg van trainer Dick Lukkien legde de Amsterdamse beloften in de luren.

Jong Ajax, dat aantrad met bekende namen als Anton Gaaei, Ahmetcan Kaplan, Anass Salah-Eddine, Silvano Vos, Kian Fitz-Jim en Jaydon Banel, moest in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. Het resulteerde in een grote omsingeling, maar een gaatje werd door de Amsterdammers nooit gevonden. Daardoor bleef FC Groningen wéér ongeslagen en klimt het naar de zesde positie op de ranglijst. 

De Graafschap
De Graafschap
4 - 2
Jong PSV
Jong PSV

Isaac Babadi is bij PSV weer in actie gekomen. De aanvallende middenvelder werd disciplinair gestraft, waardoor hij voor Jong PSV moest uitkomen. Het bezoek aan de Vijverberg werd echter pijnlijk. Niet voor Ralf Seuntjens overigens, want bij zijn rentree op het oude nest mocht de routinier meteen in de basiself beginnen. De aanvaller kreeg het vertrouwen, nadat hij bij twee invalbeurten belangrijk was geweest met één doelpunt en één assist.

De Graafschap kende een droomstart. Xandro Schenk en Tristan van Gilst maakten er binnen een kwartier 2-0 van. Tay Abed deed op aangeven van Babadi wat terug, maar nog voor de rust tilde Van Gilst de marge weer naar twee (3-1). Toch werd het nog spannend in Doetinchem. Dantaye Gilbert maakte vijf minuten voor tijd namelijk de aansluitingstreffer. De Graafschap lachte echter het laatst, want Mimoun Mahi bracht de zege in extremis in veilige haven: 4-2.

Jong AZ
Jong AZ
5 - 1
FC Dordrecht
FC Dordrecht

Arm FC Dordrecht. De dark horse in de topvijf van de ranglijst had de zaken dit seizoen goed voor elkaar, maar bij het uitdelen van het wedstrijdformulier zag de ploeg van trainer Michele Santoni plots dat het tegen een ijzersterk Jong AZ moest optreden. De voorhoede bestond uit onder anderen Ruben van Bommel, Mexx Meerdink en Ernest Poku.

Nog voor de rust had het trio per persoon één streepje achter de naam (3-0). Na de rust werd het nog erger voor FC Dordrecht, dat een rake dreun te verwerken kreeg. Wederom was het Poku die toesloeg. En dat deed de vleugelspits, niet zo lang geleden nog basisspeler van AZ-1, nog een keer (5-1).

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Willem II
36
22
9
5
73-32
+41
75
2
Roda JC Kerkrade
36
20
12
4
67-32
+35
72
3
FC Groningen
36
21
8
7
68-29
+39
71
4
FC Dordrecht
36
18
13
5
72-49
+23
67
5
ADO Den Haag
36
17
11
8
68-45
+23
62
6
De Graafschap
36
19
5
12
58-48
+10
62
7
NAC Breda
36
15
9
12
60-53
+7
54
8
Jong AZ
36
15
8
13
56-57
-1
53
9
FC Emmen
36
15
6
15
55-58
-3
51
* Actueel tot en met 30 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.