Roda JC stond dit seizoen nog geen seconde op voorsprong

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Roda JC Kerkrade snakt naar de eerste zege, wordt SC Heerenveen het eerste slachtoffer van de Limburgers?

Roda JC stond dit seizoen nog geen seconde op voorsprong
Speelronde: 6
Aftrap: zaterdag 17 september, 19.45 uur
Scheidsrechter: Bas Nijhuis

• Roda JC Kerkrade hield na vijf speelrondes slechts twee clubs onder zich. De Limburgers kwamen niet verder dan drie gelijke spelen en twee verliesbeurten. SC Heerenveen bivakkeert met acht punten tussen de subtop en de middenmoot.

• Het treffen tussen Roda JC en SC Heerenveen is in Eredivisieverband toe aan de 24ste editie. De Limburgers hebben een positieve balans met elf zeges, vijf remises en zeven nederlagen.

• Legendarisch is natuurlijk de KNVB-bekerfinale die Roda JC en SC Heerenveen afwerkten in 1997. De ploeg uit Kerkrade won destijds met 4-2 dankzij onder meer doelpunten van Gerald Sibon en Eric van der Luer.

• Afgelopen seizoen won Heerenveen met 1-2 bij Roda JC. De beslissing viel in de blessuretijd: Branco van den Boomen trof doel uit een vrije trap.

Branco van den Boomen besliste afgelopen seizoen het duel tussen Roda JC en SC Heerenveen met een rake vrije trap.
Branco van den Boomen besliste afgelopen seizoen het duel tussen Roda JC en SC Heerenveen met een rake vrije trap.

• Roda JC hoopt op een primeur. Als enige Eredivisie-club heeft de ploeg van trainer Yannis Anastasiou dit seizoen nog geen seconde op voorsprong gestaan.

• Verder wil Roda JC ook een einde maken aan een sombere reeks. De Limburgers kwamen in geen van de laatste acht thuisduels in de Eredivisie tot winst. Tweemaal werd het gelijk en zes keer ging Roda JC onderuit.

• Roda JC zal Stefano Marzo goed in de gaten moeten houden. De verdediger leverde in vijf duels al drie assists. De laatste SC Heerenveen-speler die in dit stadium van het seizoen méér beslissende voorzetten leverde, was Danijel Pranjic in 2006.

• Gedurende de laatste zeven uitwedstrijden in de Eredivisie kwam SC Heerenveen tot scoren. In het najaar van 2014 zetten de Friezen voor het laatst zo'n reeks neer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.