Roda JC dankzij Engels weer in het rijtje promotiekandidaten

Reacties

Waar zou Roda JC staan zonder Mario Engels? Anoniem in het rechterrijtje van de Keuken Kampioen Divisie zeer waarschijnlijk. Zonder de Duitse aanvaller zouden de Limburgers in ieder geval achttien treffers missen. Veertien maakte hij er zelf, vier keer leverde hij de assist. Roda is enorm afhankelijk van Engels, zo veel is wel duidelijk.

Roda JC dankzij Engels weer in het rijtje promotiekandidaten

Bij achttien van de 26 Roda-goals is Engels betrokken. Een ongekend hoog percentage. Engels is de aanjager, afmaker en veruit de beste speler bij de ploeg van trainer Robert Molenaar. Misschien is Engels wel de enige Eredivisie-waardige speler van dit Roda JC. Of de Limburgers direct terug weten te promoveren of niet, Engels zal volgend jaar niet nog een seizoen in de Eerste Divisie spelen. Daar lijkt geen twijfel over te bestaan.

Tegen TOP Oss leverde de formatie uit Kerkrade een puike prestatie door de doorgaans zo sterke defensie van de Brabanders te ontmantelen. Engels was de grote man met twee goals en twee assists. Roda JC klimt door de grote overwinning stiekem op de ranglijst en dient zich ook aan als kandidaat voor de tweede periode. Samen met de ploeg die Roda klopte, TOP Oss, wordt de eerste plek gedeeld met twaalf punten uit vijf duels. FC Den Bosch volgt met elf, Jong PSV en Volendam hebben tien punten. De periode gaat over negen wedstrijden.

De ergste crisis in Kerkrade lijkt overwonnen. De klap van de degradatie dreunde hard na, maar gelukkig was daar Mario Engels. Dankzij zijn trefzekerheid is het tijd om Roda gewoon te vermelden in het rijtje promotiekandidaten. Met dank aan Mario Engels. Zes punten staat Roda maar achter op koploper Den Bosch. Dat er tussen Den Bosch en Roda nog vijf ploegen staan, zegt alles over de ultraspannende race om promotie dit seizoen.

De topvijf van speeldag 15:

Mario Engels (Roda JC) 8
Cody Gakpo (Jong PSV) 8
Jurgen Ekkelenkamp (Jong Ajax) 8
Arne Naudts (Helmond Sport) 8
Luuk Koopmans (MVV Maastricht) 8

Algemeen klassement:

1. Huseyin Dogan (TOP Oss) 6,8
Bryan Smeets (TOP Oss) 6,8
3. Branco van den Boomen (FC Eindhoven) 6,77
4. Istvan Bakx (Go Ahead Eagles) 6,63
5. Ramon Pascal Lundqvist (Jong PSV) 6,62 6,62
6. Ferdy Druijf (Jong AZ) 6,57
7. Mitchell Bakker (Jong Ajax) 6,54
8. Wouter van der Steen (FC Den Bosch) 6,47
Mario Engels (Roda JC) 6,47
Danny Verbeek (FC Den Bosch) 6,47

Jong Ajax domineert elftal van de week
Liefst vier spelers van Jong Ajax zien we terug in het elftal van de week. De Amsterdamse beloften maakten, eindelijk weer eens, een uitstekende indruk op bezoek bij FC Twente door met 2-5 te zegevieren. Er waren deze week veel uitblinkers met hoge cijfers waardoor enkele spelers die een goede beoordeling kregen buiten de boot vielen voor het elftal van de week.

De vier uitverkoren jeugdige Ajacieden zijn de verdedigers Sergino Dest en Perr Schuurs en de middenvelders Jurgen Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch.

Jong PSV, dat aanvallend imponeerde tegen Go Ahead Eagles, vindt de absolute uitblinker Cody Gakpo terug bij de beste elf. De laagvliegers FC Dordrecht en Helmond Sport boekten verdienstelijke zeges en dat leverde beide clubs twee spelers bij de beste elf van de speelronde op. Namens Dordrecht zijn dat Daniël Breedijk en Oussama Zaamouri, namens de Helmonders de Belgen Tibeau Swinnen en Arne Naudts.

De twee overgebleven plekken zijn voor twee spelers in Limburgse dienst: speler van de week Mario Engels van Roda JC en doelman Luuk Koopmans van MVV Maastricht.

In het algemeen individueel klassement behielden de TOP Oss-spelers Huseyin Dogan en Bryan Smeets hun eerste positie. Eindhoven-middenvelder Branco van den Boomen blijft nog enigszins in het kielzog van de twee Ossenaren. In de toptien zien we dat de beloftenploegen van PSV, Ajax en AZ vertegenwoordigd zijn door Ramon Pascal Lundqvist, Ferdy Druijf en Mitchell Bakker.

Bekijk hier alle beoordelingen van de speelronde in de Keuken Kampioen Divisie

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.