Afgang Go Ahead bij Jong PSV, Den Bosch deelt in malaise

Go Ahead Eagles heeft maandagavond een wanprestatie geleverd op bezoek bij Jong PSV. Ook FC Den Bosch won niet op bezoek bij Jong FC Utrecht, waardoor de gehele topzes van de Keuken Kampioen Divisie niet tot winnen kwam.

Jong PSV
Jong PSV
5 - 1
Go Ahead Eagles

Go Ahead kon een belangrijke slag slaan in de strijd om de eerste plek. Niet alleen Sparta Rotterdam ging onderuit, ook TOP Oss, FC Twente en Almere City leden puntenverlies. Het ging op bezoek bij Jong PSV echter helemaal mis. Pas na dertig minuten kreeg Go Ahead de eerste serieuze kans, daarvoor hadden de beloften uit Eindhoven al gescoord.

Jong PSV was een stuk scherper en leek ook gemotiveerder op de gure maandagavond. Cody Gakpo maakte na negentien minuten de 1-0, Zakaria Aboukhlal zorgde vijf minuten voor rust voor het absolute hoogtepunt in de eerste helft. Hij nam de bal op Bergkampiaanse wijze mee en rondde vervolgens knap af. Go Ahead snakte naar de rust, maar zag ook nog de 3-0 vallen. Ramon Lundqvist schoot raak na wederom een goede actie van Aboukhlal.

Trainer John Stegeman greep tijdens de rust in en gooide zijn tactiek om voor de tweede helft. Givan Werkhoven en Orhan Dzepar kwamen in het veld, maar na nog geen anderhalve minuut kon Jong PSV op 4-0 komen. Joël Piroe, bij de 1-0 nog de aangever, schoot na een afgeslagen corner hard tegen de paal.

Heel even leefde Go Ahead op, invaller Werkhoven kopte vijf minuten na rust van dichtbij binnen. De stijgende lijn werd abrupt afgebroken door Gakpo, die twee minuten na de 3-1 vanaf links naar binnen kwam en via een verdediger raak schoot voor de vierde Eindhovense treffer. Daarmee was het verzet van de koploper definitief gebroken en leed ook Go Ahead een gevoelige nederlaag. Gakpo, die kort voor tijd zijn valse hattrick voltooide, strooide vlak voor tijd wat extra zout in de wonden.

Jong FC Utrecht
1 - 1
FC Den Bosch

Den Bosch ging het niet veel beter af op bezoek bij een beloftenploeg. De Brabanders hielden weliswaar de schade beperkt, maar gingen wel met een 1-0 achterstand rusten tegen Jong FC Utrecht. Sylla Sow maakte de enige treffer in de eerste helft.

Ook trainer Willy Boessen bracht twee verse krachten direct na rust, pas een kwartier voor tijd plukte Den Bosch daar de vruchten van. Rauno Sappinen, die in de eerste helft enkele grote kansen miste, schoot Den Bosch naar 1-1 tegen laagvlieger Jong FC Utrecht. Verder kwam de club echter niet.

Zo liep de gehele topzes van de Keuken Kampioen Divisie in één speelronde tegen puntenverlies aan. Het gevolg is dat Den Bosch met het schamel punt op bezoek bij de nummer negentien van de competitie de koppositie overneemt van Go Ahead.