Robinho na meer dan twee jaar weer terug in Seleção

Na een afwezigheid van meer dan twee jaar is Robinho weer opgeroepen voor het nationale elftal van Brazilië.

Robinho na meer dan twee jaar weer terug in Seleção

De 29-jarige Robinho mag hopen op speelminuten als Brazilië het op 16 november in Miami opneemt tegen Honduras en drie dagen later afreist naar Toronto voor een oefenduel met Chili. Op 10 augustus 2011 speelde de aanvaller van AC Milan zijn negentigste en voorlopig laatste interland.

Toen betrof het een oefenwedstrijd van De Goddelijke Kanaries in en tegen Duitsland. Robinho was toen na 71 minuten vanaf de penaltystip goed voor de 2-1; zijn 26ste goal in het shirt van Brazilië. Uiteindelijk verloren de Brazilianen het oefentreffen met 3-2 en sinds die wedstrijd werd Robinho telkens gepasseerd.

Op 13 juli 2003 maakte het toen negentienjarige supertalent zijn debuut voor de Seleção. In juli 2011 werd hij nog opgeroepen voor de strijd om de Copa América, maar na een teleurstellende openingswedstrijd (0-0 tegen Venezuela) verdween hij onder bondscoach Mario Menezes uit de basis voor het tweede duel. In de daaropvolgende twee wedstrijden mocht hij weer in de basis beginnen, maar een succes werd het niet. Tegen Duitsland mocht hij het vervolgens nog proberen, maar het bleek (voorlopig) zijn laatste optreden.

Doorbraak
Omdat het wegvallen van Robinho bijna gelijktijdig kwam met de definitieve doorbraak van talenten als Neymar, Lucas Moura en Oscár kraaide er in het Zuid-Amerikaanse land niemand naar zijn afwezigheid. De terugkeer van Luiz Felipe Scolari als bondscoach bood de man, die namens AC Milan dit seizoen drie keer scoorde in dertien officiële duels, nieuwe perspectieven. Met zijn hernieuwde uitverkiezing mag Robinho nog altijd hopen op zijn grote droom; het WK van 2014 in eigen land.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen