Nederlanders wachten gevolgen kwetsuur Robinho af

AC Milan wacht in spanning af hoe het zit met de blessure van Robinho. De aanvaller van de Italianen viel zaterdag in het oefenduel met Valencia (2-1 winst) uit met een spierblessure.

Nederlanders wachten gevolgen kwetsuur Robinho af

De Braziliaan speelde nog geen half uur mee toen hij het veld moest verlaten met een liesblessure. De kwetsuur van Robinho kan op verschillende vlakken gevolgen hebben, nu gevreesd wordt voor een scheur in de lies. 'We moeten de komende 48 uur afwachten', gaf vice-voorzitter Adriano Galliani na afloop aan.

Mocht Robinho voor langere tijd uit de roulatie zijn, dan moet AC Milan het roer omgooien. En dat heeft dan weer zijn weerslag op twee Nederlanders. Zo is Urby Emanuelson momenteel vrij om te vertrekken uit Milaan, maar wordt hij waarschijnlijk bij de club gehouden als Robinho voorlopig niet inzetbaar is.

En ook voor Ola John zijn het spannende tijden. De speler van Benfica wordt sinds afgelopen week in verband gebracht met AC Milan. Galliani werd gespot met mensen van Doyen Sports, de investeringsmaatschappij die een deel van de transferrechten van de Nederlander in handen heeft.

Galliani gaf toe dat het niet bij één ontmoeting zal blijven met Doyen Sports. 'We zijn vrienden, dus we gaan in de komende periode kijken of we nog eens over John gaan praten.'

BoneraNaast de mogelijk lange absentie van Robinho heeft Daniele Bonera ook een lange weg te gaan. De verdediger raakte twintig minuten voor tijd geblesseerd aan zijn knie; onderzoek heeft uitgewezen dat Bonera een fractuur aan zijn knieschijf heeft opgelopen. De Italiaan moet twee à drie maanden toekijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen