Robben ziet in Van Bommel toekomstig trainer van Bayern

Reacties

Arjen Robben kan zich heel goed voorstellen dat Mark van Bommel ooit trainer van Bayern München wordt. Volgens de deze zomer gestopte aanvaller heeft zijn oude ploeggenoot bij Bayern er de persoonlijkheid voor.

Robben ziet in Van Bommel toekomstig trainer van Bayern

'Op dit moment heeft Bayern een trainer (Niko Kovac, red.), dus het is nu niet aan de orde. Maar hij paste in zijn tijd als speler in München erg goed bij de club. Het bestuur waardeert hem. Mark heeft het karakter dat een trainer van Bayern nodig heeft. Als hij zich zo blijft ontwikkelen, kan ik me erg goed voorstellen dat hij ooit in München werkt', zegt Robben in een interview met Sport Bild.

De vraag over Van Bommel komt niet uit de lucht vallen. In het verleden bracht vooral Bild de oud-international al regelmatig in verband met een trainersfunctie bij Bayern. Dat was nog voordat de voormalige middenvelder van Der Rekordmeister hoofdtrainer werd bij PSV. In die hoedanigheid polste Van Bommel zijn oude ploeggenoot nog voor een terugkeer in Eindhoven.

Ook bij PSV speelden Arjen Robben en Mark van Bommel tussen 2002 en 2004 samen. Rechts Mateja Kezman.
Ook bij PSV speelden Arjen Robben en Mark van Bommel tussen 2002 en 2004 samen. Rechts Mateja Kezman.

Robben koos er uiteindelijk voor om te stoppen en weet niet of hij in andere functie terugkeert in het voetbal. 'Ik ben nog aan het uitvinden wat ik met mijn leven na mijn carrière wil. Sinds mijn zestiende heb ik profvoetbal gespeeld. Dat is bijna twintig jaar. Nu staat mijn gezin voor de eerste keer op de eerste plaats en hoeven ze me niet meer met het voetbal te delen.'

Robben en Van Bommel speelden twee jaar samen bij Bayern en wonnen in het seizoen 2009/10 de Duitse dubbel onder leiding van trainer Louis van Gaal (foto). Een half jaar later vertrok Van Bommel naar AC Milan. Hij speelde uiteindelijk 187 officiële wedstrijden (16 doelpunten) en droeg ook veelvuldig de aanvoerdersband bij Bayern, dat hem in 2006 overnam van Barcelona.

Robben kwam drie jaar later over van Real Madrid en zou uiteindelijk tien jaar uitkomen voor Bayern. Met 144 doelpunten in 309 officiële wedstrijden, acht landstitels, vijf Duitse bekers, vijf Duitse Super Cups en natuurlijk de Champions League (en de Europese Super Cup) droeg de 35-jarige linkspoot bij aan een van de meest succesvolle periodes in de clubhistorie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.