Van Bommel: 'Ik had Arjen er graag bij gehad'

Reacties

Mark van Bommel had de afgelopen weken veelvuldig contact met Arjen Robben, in een poging hem tot een rentree in Eindhoven te bewegen. Onlangs hakte de 35-jarige buitenspeler de knoop door: hij stopt. 'Ik had gehoopt dat hij zou komen', aldus Van Bommel.

Van Bommel: 'Ik had Arjen er graag bij gehad'

'Ik denk dat het voor Arjen de allermoeilijkste beslissing uit zijn loopbaan is geweest. Om te stoppen, op het niveau dat hij nog heeft. Hij is een van de allerbesten die Nederland voortgebracht heeft, is in het bezit van een specifieke actie die niet te verdedigen is en is op en top professional. Ik heb met hem bij PSV, Bayern München en het Nederlands elftal gespeeld en hij weet precies wat hij doet, op en buiten het veld. Daarom heeft hij het ook zo lang volgehouden', zegt de PSV-trainer over zijn oude ploeggenoot.

Het besluit van Robben om te stoppen, verbaasde Van Bommel niet. 'Ik proefde al twijfel bij hem voordat hij zijn beslissing om te stoppen bekend had gemaakt. Ik heb onder meer met hem besproken hoe het mij ervaren is, terugkeren bij PSV aan het einde van je loopbaan. Dat ik als trainer weet hoe dat is, had een voordeel voor Arjen kunnen zijn. Maar iedereen maakt zijn eigen afwegingen. Ik vind het erg jammer, ik had Arjen er heel graag bij gehad. Ik denk dat iedere club Arjen er graag bij had gehad.'

Lees in de nieuwe VI en op VI PRO het hele verhaal met Van Bommel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer A. Robben
Meer over A. Robben
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.