Robben maakt kans op Globe Award voor 'Speler van de Eeuw'

Reacties

Arjen Robben is de enige Nederlander die genomineerd is voor een van de Globe Soccer Awards, die op 27 december voor de elfde keer worden uitgereikt. De aanvaller van FC Groningen maakt kans op de schitterende eretitel 'Speler van de Eeuw'.

Robben maakt kans op Globe Award voor 'Speler van de Eeuw'
© Pro Shots

De Globe Soccer Awards zijn relatief nieuw, want ze werden in 2010 pas voor het eerst uitgereikt. De verschillende prijzen die tijdens de awardshow worden uitgereikt, zijn in het leven geroepen door de EFAA en de ECA, de belangenverenigingen voor respectievelijk zaakwaarnemers en clubs. Op 'derde kerstdag' worden de prijzen van dit jaar uitgereikt in Dubai, waarbij er dus één Nederlandse kanshebber is.

Robben behoort volgens de jury namelijk tot de beste spelers die tussen 2001 en nu actief waren, of dus nog steeds actief zijn. De andere genomineerden zijn (in alfabetische volgorde) Andrea Pirlo, Andrés Iniesta, Andriy Shevchenko, Cristiano Ronaldo, David Beckham, Fabio Cannavaro, Francesco Totti , Frank Lampard, Gianluigi Buffon, Iker Casillas, Káka, Kylian Mbappé, Lionel Messi, Luka Modric, Luis Figo, Manuel Neuer, Mohamed Salah, Neymar, Philipp Lahm, Robert Lewandowski, Ronaldinho, 'de oude' Ronaldo, Sergio Ramos, Steven Gerrard, Xavi, Zinedine Zidane en Zlatan Ibrahimovic.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In totaal zijn er acht spelers genomineerd voor de titel Speler van het Jaar 2020. Dat zijn Ciro Immobile, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Messi, Marquinhos, Lewandowski, Sadio Mané, Serge Gnabry. In de categorie Club van het Jaar maken Bayern München, Juventus, Liverpool, Paris Saint-Germain, Real Madrid en Sevilla kans. De Coach van het Jaar komt uit het rijtje Gian Piero Gasperini (Atalanta Bergamo), Hans-Dieter Flick (Bayern), Julen Lopetegui (Sevilla), Jurgen Klopp (Liverpool) en Thomas Tuchel (PSG).

Er worden op 27 december ook prijzen uitgereikt in de categorieën Club van de Eeuw, Coach van de Eeuw en Zaakwaarnemer van de Eeuw. In die laatste categorie is ook Mino Raiolo genomineerd. De volledige lijst is hier te bekijken. Vorig jaar was Ajax (dankzij de Champions League-zegetocht) op meerdere vlakken vertegenwoordigd, maar won het slechts één prijs.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.