Robben evenaart Bergkamp en jaagt op Kluivert

Arjen Robben maakte dinsdagavond tegen Zweden zijn 37ste goal voor Oranje. Hiermee evenaarde hij Dennis Bergkamp, de nummer vier op de topscorersranglijst aller tijden van het Nederlands elftal.

Voorafgaand aan het duel met Zweden in de WK-kwalificatie stond Robben op 35 treffers, maar in De Arena scoorde de aanvaller van Bayern München twee keer. In de zestiende minuut opende hij de score door een strafschop te benutten. In de veertigste minuut schoot van hij van grote afstand de 2-0 binnen.

Slechts drie spelers scoorden meer als Oranje-international. Patrick Kluivert staat op 40 treffers, Klaas-Jan Huntelaar maakte er 42 en Robin van Persie is de meest trefzekere speler in de geschiedenis van het Nederlands elftal met 50 doelpunten.

Het is de vraag of Robben nog verder klimt op onderstaande ranglijst, want de verwachting is dat hij zijn interlandloopbaan beëindigt als Oranje wordt uitgeschakeld voor het WK. Alleen als Zweden met minimaal zeven doelpunten verschil wordt verslagen, is dat niet het geval.