Robben: 'Drie keer winnen en dan ben je er denk ik'

Reacties

Arjen Robben heeft zijn hoop op het bereiken van het WK niet verloren in Frankrijk. De aanvoerder van het Nederlands elftal bekijkt de zaken na de 4-0 nederlaag liever positief.

Robben: 'Drie keer winnen en dan ben je er denk ik'

Door de zege van Bulgarije op Zweden elders in Groep A heeft Oranje het bereiken van de tweede plaats wel nog altijd in eigen hand, hoe troosteloos het eigen optreden in het Stade de France ook was. 'Drie wedstrijden winnen en dan ben je er denk ik', aldus Robben bij de NOS. 'Dan kun je alsnog de play-offs in. Dat moet nu heel hard gaan leven. Frankrijk, gefeliciteerd en wij gaan op naar Bulgarije', doelde Robben direct op de thuiswedstrijd van komende zondag (aftrap 18.00 uur).

Over het krachtsverschil met Frankrijk was de rechtsbuiten duidelijk. Ook hij zag dat Nederland een paar maatjes te klein was. 'We hebben verloren van een ploeg die veel beter is. Mochten we het niet halen, dan verliezen we het natuurlijk niet op zo'n avond. Deze ploeg was te veel van het goede voor ons', concludeerde Robben.

De captain was zelf verantwoordelijk voor het missen van de enige grote kans van Oranje. Vlak na de rode kaart voor Kevin Strootman, die in de 62ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg, verprutste Robben een open kopkans. 'Dat was echt een moment waarop we er goed uitkwamen', vertelde de routinier, die duidelijk was: 'Die moet erin. Je kunt je afvragen wat het dan nog wordt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.