Robben bedankt Heynckes, Hummels zet woedende Rangnick op zijn plek

Arjen Robben heeft opgelucht ademgehaald na de bekerthriller van woensdagavond. Het is volgens de routinier aan Jupp Heynckes te danken dat Bayern München overeind is gebleven bij RB Leipzig.

Nadat het na reguliere speeltijd 1-1 stond, viel de beslissing in de strafschoppenreeks. Robben benutte zijn penalty, waarna het na de misser van Timo Werner over was. Het was een zenuwslopende avond, erkende de Nederlander op de clubsite van Bayern: 'Het was voetbal van het hoogste niveau, twee topteams tegen elkaar. Een intense wedstrijd.'

Robben stoorde zich aan de fouten in de opbouw. Door die slordigheden kon Leipzig vaak gevaarlijk worden in de omschakeling. 'De eerste helft was oké, niet alleen in balbezit. Ook defensief ging het aardig, maar daarna maakten we veel fouten. Als je de bal kwijtraakt, dan zijn ze vertrokken. Daar staan ze om bekend', aldus de rechtsbuiten.

Door de zege na strafschoppen is Heynckes na vier duels als nieuwe Bayern-coach nog altijd ongeslagen. De opvolger van de ontslagen Carlo Ancelotti verdient volgens Robben ook de credits voor het laatste resultaat in die reeks: 'Hij heeft ons goed voorbereid, we wisten precies wat we voorgeschoteld zouden krijgen.'

Wat niet voorzien was, was de chaos in de eerste helft toen de scheidsrechter besloot RB Leipzig een vrije trap te geven in plaats van de in eerste instantie toegekende strafschop. Ralf Rangnick, de sportdirecteur van de thuisploeg, kwam even later het veld op om de scheidsrechter met beelden op zijn telefoon te overtuigen dat hij het toch echt mis had. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij Mats Hummels, die de confrontatie met de woedende Rangnick zocht (foto).

'Ik kan me niet voorstellen dat dit is toegestaan', legde Hummels zijn frustratie uit bij Kicker. 'Anders zijn scheidsrechters in de rust alleen maar bezig met allerlei protesten. Ik heb meneer Rangnick ook gezegd dat hij dit niet nodig heeft, dat het onsportief is.'