Robbemond-effect in Tilburg: Willem II swingt onder opvolger Hofland

Reacties

Willem II heeft zondag de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie verstevigd. VVV-Venlo hoopte die plek juist over te nemen, maar de Limburgers faalden in hun poging tegen het sterk presterende Willem II. De Tilburgers verloren slechts één van de laatste tien competitiewedstrijden.

Robbemond-effect in Tilburg: Willem II swingt onder opvolger Hofland
© Pro Shots
Willem II
Willem II
2 - 1
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Willem II en VVV stevenen af op de play-offs om promotie/degradatie. De voorsprong van koploper PEC Zwolle en Heracles Almelo is te groot om nog kans te maken op een directe promotieplek en zo was de druk zondag niet al te groot bij beide teams. De clubs willen echter wel zo hoog mogelijk eindigen in aanloop naar het seizoenstoetje.

Even leek VVV de vierde plek over te nemen van Willem II. Topscorer Sven Braken opende na twintig minuten de score na voorbereidend werk van Martijn Berden. Jizz Hornkamp maakte met een schot in de verre hoek gelijk en zorgde na rust ook nog voor de 2-1. Door de 3-1 ging een streep vanwege buitenspel. De punten bleven wel in Tilburg.

Willem II kwam daardoor op 56 punten. 32 daarvan pakten de Tilburgers nadat Reinier Robbemond het stokje in december overnam van de ontslagen Kevin Hofland. Sinds speelronde achttien pakte alleen koploper PEC meer punten dan de formatie van Robbemond.

Stand KKD sinds Robbemond het overnam van Hofland:

Club Wedstrijden Punten
PEC Zwolle 15 34
Willem II 15 32
Almere City FC 15 30
NAC Breda 15 28
Heracles Almelo 15 27
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Willem II
Meer over Willem II
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.