RKC draait carnavalskraker tegen Fortuna om na zeldzame rode kaart Nijhuis

Reacties

Zowel de aanhangers van RKC Waalwijk als die van Fortuna Sittard zaten vrijdagavond verkleed in het Mandemakers Stadion, vanwege carnaval. De RKC-fans hadden het grootste feest: hun ploeg won na een achterstand met 3-1. De wedstrijd kende een zeer bijzondere gebeurtenis: Bas Nijhuis trok een rode kaart. Niet voor een speler, Fortuna-trainer Julio Vélazquez moest eraan geloven.

RKC draait carnavalskraker tegen Fortuna om na zeldzame rode kaart Nijhuis
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
3 - 1
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

De eerste helft was kansarm. Fortuna Sittard dreigde een paar keer via Burak Yilmaz: een afstandsschot, een knap uitgespeelde kans, een vrije trap op een mooie positie. Alle drie niet aan de Turkse goalgetter besteed. RKC, in carnavalsoutfit, wachtte tot de allerlaatste minuut met serieus dreigen. Ivor Pandur redde op een schot van Iliass Bel Hassani, de rebound van Julian Lelieveld deed het net wel trillen maar belandde in het zijnet.

Vlak na rust werd het 0-1 voor de Limburgers. Yilmaz speelde zichzelf op ruim twintig meter van het doel knap vrij en verschalkte Etienne Vaessen met een hard, zuiver schot. RKC kon er weinig tegenoverzetten en Deroy Duarte haalde na ruim een uur spelen weer hard uit. Fortuna moest het toen al stellen zonder coach Velázquez, die door Bas Nijhuis werd weggestuurd. De Spanjaard kreeg geel voor commentaar op de leiding, en direct daarna nog eens voor een wegwerpgebaar. Na dik anderhalf jaar stuurde de Twentse leidsman dus nog eens iemand weg, zij het geen speler.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ondanks het gemis van de doorgaans hevig meelevende trainer langs de lijn, hield Fortuna eigenlijk makkelijk stand. Tot een kwartier voor tijd ineens de man opstond die zo vaak opstaat bij de geel-blauwen. Voorzet van Florian Jozefzoon, ingetikt door de onvermijdelijke Michiel Kramer. Vaessen was even daarvoor wild ingekomen buiten zijn strafschopgebied, maar de VAR liet het erbij, zoals ook niet werd ingegrepen toen de keeper hard doorging op Fortuna-speler Iñigo Córdoba.

Aan de overkant draaide RKC de wedstrijd om. Invaller Julen Lobete had mazzel dat Pandur een schot precies in zijn baan verwerkte, zodoende kon de jonge Spanjaard voor de 2-1 zorgen. Een perfect begin van het carnavalsweekend in Schoenlapperslaand, compleet gemaakt door een intikker van Jozefzoon na een slimme vrije trap van Mats Seuntjens.

RKC stoomt met de zege op naar de achtste plaats in de stand en lijkt al bijna zeker van nog een jaar Eredivisie, Fortuna blijft op de tiende plek hangen. Het elftal uit Waalwijk speelt volgende week een belangrijke pot in de strijd om play-offs voor Europees voetbal: in Friesland wacht SC Heerenveen. Fortuna krijgt een zware dobber: Feyenoord komt naar Limburg.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
Sparta Rotterdam
34
17
8
9
60-37
+23
59
7
FC Utrecht
34
15
9
10
55-50
+5
54
8
sc Heerenveen
34
12
10
12
44-50
-6
46
9
RKC Waalwijk
34
11
8
15
50-64
-14
41
10
Vitesse
34
10
10
14
45-50
-5
40
11
Go Ahead Eagles
34
10
10
14
46-56
-10
40
12
N.E.C.
34
8
15
11
42-45
-3
39
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
RKC Waalwijk Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.