Riquelme vergelijkt Kroos met tennisser: 'Kunnen naar huis zonder in bad te hoeven'

Reacties

Juan Román Riquelme is groot fan van Toni Kroos. De Argentijnse legende vergelijkt de 34-jarige middenvelder van Real Madrid met tennisicoon Roger Federer.

Riquelme vergelijkt Kroos met tennisser: 'Kunnen naar huis zonder in bad te hoeven'
© Pro Shots

'Kroos komt het dichtst in de buurt van Federer', vertelt Riquelme aan TNT. 'Ze kunnen met de bal spelen en naar huis gaan zonder in bad te hoeven', licht de oud-speler van onder meer Barcelona en Boca Juniors toe. 'Het is verbazingwekkend. Hij wordt niet vies en zweet niet.'

Kroos speelt al bijna tien jaar voor Real Madrid en won zowel de Spaanse titel als Champions League meermaals met de club. De Duitse middenvelder speelde al 449 duels voor Real, waarin hij 28 scoorde en 96 assists gaf. Hij speelde ook 106 interlands voor de Duitse nationale ploeg en won het WK.

Maar hij is niet de enige speler van De Koninklijke waar Riquelme, tegenwoordig voorzitter van Boca Juniors, lyrisch over is. 'Ik hou van Kroos, maar ook van Jude Bellingham', aldus Riquelme. 'Hij is erg goed, het zijn spelers van een fantastisch niveau.' Zomeraankoop Bellingham maakte al twintig doelpunten in het shirt van Real Madrid.

Ook Dani Carvajal werd door Riquelme geprezen. 'Carvajal krijgt niet genoeg erkenning. Hij is een van de beste rechtsbacks in de geschiedenis van Real Madrid.'

Spelersprofiel

T. Kroos


Geboortedatum:
4 januari 1990
Leeftijd:
34
Geboorteplaats:
Greifswald
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,83 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Real Madrid
Nationaal team:
Duitsland
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer T. Kroos
Meer over T. Kroos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.