'Rijkste voetballer ter wereld' transfervrij op zoek naar nieuwe club

Reacties

Het Portugese Marítimo heeft afscheid genomen van Faiq Bolkiah. Normaal gesproken zou dat geen groot nieuws zijn, ware het niet dat Bolkiah al vaker in de spotlights stond vanwege zijn bijzondere status. De 23-jarige aanvaller staat bekend als de rijkste voetballer ter wereld.

'Rijkste voetballer ter wereld' transfervrij op zoek naar nieuwe club

Die status dankt hij aan zijn steenrijke familie. Zijn vader prins Jefri is de broer van de sultan van het olie- en gasrijke Brunei. Sultan Hassanal Bolkiah beschikt over een vermogen van miljarden euro's. Broer Jefri kan zijn zoon daardoor voorzien van voldoende middelen. Gezien de verwachte erfenis hoeft Bolkiah zich geen zorgen te maken over zijn toekomst.

Al dan niet met de steun van zijn familie probeert Faiq Bolkiah zijn droom na te jagen. In de hoop als profvoetballer aan de slag te gaan, stapte hij als elfjarige binnen bij de opleiding van Southampton. Later speelde hij ook bij Chelsea en Leicester City. Een succes werd het niet. Vorig jaar tekende hij een tweejarig contract bij Marítimo, dat nu voortijdig is ontbonden. Bolkiah werd in de zomer al teruggezet naar het beloftenteam.

Bolkiah werd geboren in Los Angeles, maar heeft interlands gespeeld in het nationale elftal van Brunei. Tot officiële optredens bij Marítimo kwam het niet.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.