Riedewald is terug bij Palace: een eerlijke kans of in de etalage?

Reacties

Na zijn invalbeurt tegen Watford van vorige week heeft Jaïro Riedewald maandagavond voor het eerst in bijna twee jaar weer eens in de basis gestaan bij een competitiewedstrijd in de Premier League. De vraag blijft wat Crystal Palace met de Nederlander van plan is.

Riedewald is terug bij Palace: een eerlijke kans of in de etalage?
© Pro Shots
Crystal Palace
Crystal Palace
1 - 1
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Riedewald (23, boven op archieffoto) was in de zomer van 2017 een aankoop van Frank de Boer, die al na 77 dagen op straat gezet. De Boer werd opgevolgd door Roy Hodgson en hij liet Riedewald lange tijd links liggen. In het afgelopen seizoen deed de voormalig Ajacied zelfs in geen enkele competitiewedstrijd mee.

In de slotfase van de zomerse transferperiode leek SC Paderborn een oplossing voor de uitzichtloze situatie van Riedewald in Londen. De transfer naar de Bundesliga ging echter niet door en dus wist Riedewald wel hoelaat het was. De linkspoot trainde mee zonder uitzicht op speelminuten, totdat Hodgson hem vorige week tegen Watford opeens nodig had. Patrick van Aanholt zit in de lappenmand en zijn vervanger, Jeffrey Schlupp, kreeg last van zijn heup.

Riedewald kwam in de ploeg voor de tweede helft en na afloop was Hodgson te spreken over het optreden van de drievoudig Oranje-international. Omdat Van Aanholt en Schlupp nog niet inzetbaar waren voor het duel met Brighton, mocht Riedewald maandagavond weer eens aan de aftrap van een Premier League-wedstrijd verschijnen. Het betekende zijn eerste basisplaats in de competitie sinds 25 februari 2018. Riedewald deed toen een volledige wedstrijd mee tegen Tottenham Hotspur.

Zijn optreden tegen Brighton bleef beperkt tot 45 minuten. Na een doelpuntloze eerste helft liet Hodgson Riedewald in de kleedkamer achter en kwam James McCarthy als invaller binnen de lijnen. Nu de winterse transferperiode nadert is het de vraag wat Palace nu eigenlijk met Riedewald van plan is. Krijgt hij een nieuwe kans van Hodgson, of wordt hij in de etalage gezet voor een vertrek in januari?

Palace - Brighton
Riedewald zag vanaf de kant twee doelpunten, voor elke ploeg één. Na de openingstreffer van Neal Maupay, negen minuten in de tweede helft, zorgde Palace-sterspeler Wilfried Zaha een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker. Zijn doelpunt was van een grote schoonheid: in het strafschopgebied kapte Zaha naar zijn linkerbeen, voordat hij in de korte hoek verwoestend uithaalde. Aan de kant van Brighton deed Davy Pröpper van begin tot eind mee.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
9
Sheffield United
38
14
12
12
39-39
0
54
10
Burnley
38
15
9
14
43-50
-7
54
11
Southampton
38
15
7
16
51-60
-9
52
12
Everton
38
13
10
15
44-56
-12
49
13
Newcastle United
38
11
11
16
38-58
-20
44
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.