Richarlison leidt Tottenham met twee kopgoals langs tiental Marseille

Reacties

Tottenham Hotspur heeft woensdagavond zijn eerste poulewedstrijd in de Champions League gewonnen. Op eigen veld hadden de mannen van Antonio Conte het erg lang erg lastig met Olympique Marseille, dat ook in ondertal lang weerstand bood. Twee rake kopballen van Richarlison bezorgden de Londenaren de zege.

Richarlison leidt Tottenham met twee kopgoals langs tiental Marseille
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2 - 0
Olympique Marseille
Olympique Marseille

Olympique Marseille was naar Londen gekomen met het doel om Tottenham Hotspur te ontregelen. Zonder dat de Franse ploeg zelf veel kon uitrichten, wisten ze hun tegenstander tot vlak voor rust goed van het lijf te houden. Sterker nog: L'OM had het meeste balbezit. Harry Kane kreeg vlak voor de thee dan eindelijk een schietkans in de zestien, maar de doelpuntenmachine schoot naast. Al snel in de tweede helft nam de wedstrijd een wending: Chancel Mbemba onderschatte de gigantische snelheid van Heung-Min Son. De verdediger haalde de doorgebroken Zuid-Koreaan neer en kreeg daarvoor een rode kaart.

Er was een invaller voor nodig om het matte gebeuren in het Tottenham Hotspur Stadium een beetje tot leven te wekken. Invaller Dejan Kulusevski besloot een mooie slalom met een doelpoging, maar verdediger Leonardo Balerdi hield die inzet uit het doel. Zijn solo was een stuiptrekking van wat ook in het restant een vervelend schouwspel zou blijven. Marseille vertraagde bij elke gelegenheid, en het ontbrak Contes ploeg aan ingevingen.

Tot een kwartier voor tijd. De ban werd gebroken na een prima voorzet van Ivan Perisic, knap ingekopt door Richarlison, die profiteerde van een zeldzaam scheurtje in het Franse bastion. Het hoofd van de Braziliaan was enkele minuten later opnieuw goud waard: hij zorgde met een snoeiharde kopstoot voor de beslissende 2-0. Daar bleef het bij, omdat Ben Davies met gevaar voor lijf en leden een zeker lijkende Franse eretreffer verhinderde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarmee staat Tottenham na de eerste speelronde in Groep D op de tweede plaats. Koploper is Sporting Portugal, dat eerder op de avond een indrukwekkende zege boekte bij Eintracht Frankfurt: 0-3.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Tottenham Hotspur
6
3
2
1
8-6
+2
11
2
Eintracht Frankfurt
6
3
1
2
7-8
-1
10
3
Sporting Lissabon
6
2
1
3
8-9
-1
7
4
Olympique Marseille
6
2
0
4
8-8
0
6
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.