Richarlison eist hoofdrol op met hattrick na eerste goal veelbesproken Kane

Harry Kane heeft woensdag zijn eerste goal van de voorbereiding voor Tottenham Hotspur gemaakt. De door Bayern München begeerde spits repareerde een vroege achterstand in het oefenduel met Lion City Sailors, waarin Richarlison de hoofdrol op eiste met een hattrick.

Tottenham Hotspur
5 - 1
Lion City Sailors

Kane is al tijden het onderwerp van gesprek in buitenlandse media en wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer. Bayern München is het meest concreet, maar ook Paris Saint-Germain wordt geregeld genoemd als belangstellende club. Manager Ange Postecoglou wil echter niets weten van een vertrek en posteerde de 29-jarige topschutter tijdens de oefentrip ook gewoon in de basis tegen Lion City Sailors. Met ex-Eredivisionisten Richairo Zivkovic en Maxime Lestienne in de basis nam de club uit Singapore na een kwartier brutaal de leiding via Shawal Anuar.

Het duurde even voordat Spurs met een antwoord kwam. Het was uiteindelijk Kane die vlak voor rust voor de gelijkmaker tekende uit een strafschop, nadat Pape Sarr al de lat had geraakt. In de rust wisselde Postecoglou zijn hele elftal. In de nieuwe samenstelling walsten de Londenaren over Lion City Sailors heen. Richarlison scoorde vlak na rust twee keer in vijf minuten tijd, voordat Giovani Lo Celso er in de 73ste minuut 4-1 van maakte. Het slotakkoord was vlak voor tijd voor de Braziliaanse spits, die zijn hattrick completeerde door simpel af te ronden.