Ribèry pakt hoofdrol op speciale Bayern-dag

Reacties

De voorbereiding van Bayern München op het nieuwe seizoen verloopt allesbehalve vlekkeloos, maar dat zat een mooie presentatiedag niet in de weg. In de Allianz Arena werd de nieuwe selectie van Bayern voorgesteld aan de fans en speelden enkele legendes een wedstrijdje tegen elkaar. Franck Ribéry pakte de hoofdrol en liet zien dat hij nog niet afgeschreven mag worden.

Ribèry pakt hoofdrol op speciale Bayern-dag
© Pro Shots

De Franse aanvaller speelde jarenlang bij Bayern München en veroverde de harten van de fans in Beieren. Met op de ene flank Ribéry en de andere flank Arjen Robben boezemde de aanvallende linie menig verdediger angst in.

Ook woensdag ging het weer lekker bij Ribéry (38), die zich meldde bij Bayern München om samen met spelers als Roy Makaay, Giovane Élber en Claudio Pizarro een wedstrijdje te spelen. Op de website van Bayern München omschrijft de club hoe er speciaal werd geapplaudisseerd toen Ribéry het veld betrad en dat hij het voetballen niet verleerd was.

De aanvaller nam deze zomer op niet zo'n prettige manier afscheid van Fiorentina en is op zoek naar een avontuur. Natuurlijk gingen de vragen aan Ribéry dan ook over zijn toekomst. 'Waarom niet?', antwoordde hij op vragen over een eventueel belletje van trainer Julian Nagelsmann. Hasan Salihamidzic, de Bayern-man die over de transfers gaat, staat er in ieder geval niet negatief tegenover. 'Hij verkeert in een topconditie, het is fijn om naar hem te kijken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De flirt is in ieder geval compleet, dat onderstreepte Ribéry met zijn uitspraken. 'Ik heb nog heel veel te geven op het veld, ik voel me nog erg goed en fit.' De Franse aanvaller won negen landstitels met Bayern München en in 2013 was het helemaal raak voor Ribéry. Hij won de Champions League met de Duitse formatie en werd vervolgens uitgeroepen tot Europees Voetballer van het Jaar. Vorig seizoen kwam hij tot 29 duels in de Serie A namens Fiorentina.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.