Revolutie bij AS Roma: volop speculatie over transferwensen Mourinho

Reacties

De komst van José Mourinho naar AS Roma zorgt ervoor dat de Italiaanse sportkranten al volop speculeren over welke spelers in het kielzog van de Portugees naar Rome komen. Een overzicht.

Revolutie bij AS Roma: volop speculatie over transferwensen Mourinho
© Pro Shots

Volgens La Gazzetta dello Sport is er namelijk een revolutie op komst. Niet alleen in de manier van werken en de manier van trainen en in de technische staf, Mourinho zal met de hulp van zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes ook een plan maken om Roma te versterken als hij de selectie heeft doorgelicht. Al benadrukt Corriere dello Sport dat er net als in zijn laatste periode bij Tottenham Hotspur niet heel veel mogelijk is op transfergebied.

Prioriteit heeft de komst van een nieuwe doelman. Italiaanse media verwachten dat Mourinho een vervanger wil voor de Spanjaard Pau López, dit seizoen eerste keus. Corriere dello Sport stelt dat David de Gea bovenaan het verlanglijstje staat van de voormalig manager van Manchester United. Gazzetta komt met Juan Musso (Udinese) en de Portugees Rui Patrício (Wolverhampton Wanderers), die in de stal van Mendes zit, op de proppen.

Gaat Mourinho spelers uit de stal van de machtige zaakwaarnemer Jorge Mendes naar Roma halen?
© Pro Shots
Gaat Mourinho spelers uit de stal van de machtige zaakwaarnemer Jorge Mendes naar Roma halen?

Centraal achterin zou Mourinho wederom graag willen samenwerken met Eric Dier, die hij bij Tottenham Hotspur van het middenveld terughaalde naar het hart defensie. Ook zou The Special One volgens Gazzetta gecharmeerd zijn van Nathan Aké. De vraag is wel hoe Roma de Oranje-international zou moeten betalen. Afgelopen zomer betaalde Manchester City nog 45 miljoen euro voor de 26-jarige verdediger.

Op de rechtsbackpositie moet Rick Karsdorp vrezen voor concurrentie. De Portugezen Nélson Semedo (ex-Barcelona, nu Wolves) en Ricardo Pereira (Leicester City) zijn als cliënten van Mendes volgens Gazzetta twee opties waarnaar Mourinho zal kijken. Corriere dello Sport voegt daar Alessandro Florenzi aan toe. De aan Paris Saint-Germain verhuurde Italiaan rechtsback raakte onder Paulo Fonseca buiten beeld, maar zou onder Mourinho weer welkom zijn.

Op het middenveld zou Mourinho eveneens denken aan twee oude bekenden. Nemanja Matic werd al snel genoemd als mogelijke versterking, vanwege diens gezamenlijke verleden met de Portugees bij United en Chelsea. Donderdag voegt Gazzetta daar de Deen Pierre-Emile Højbjerg aan toe, een lieveling van Mourinho bij Spurs. Ook de Portugees Renato Sanches (Lille), eveneens afkomstig uit de stal van Mendes, wordt genoemd.

In Spanje meldt Diario Gol dat Mourinho maar al te graag Isco naar Rome wil halen. Real Madrid wil de Spaanse spelmaker graag verkopen nu zijn contract in 2022 afloopt en zou genoegen nemen met minder dan de oorspronkelijke vraagprijs van dertig miljoen euro. Een andere optie om de selectie van meer creativiteit te voorzien is Justin Kluivert en Cengiz Ünder een nieuwe kans te geven na hun huurperiodes bij RB Leipzig en Leicester City.

© Pro Shots

Kluivert werd in 2017 al aan United gelinkt nadat hij met Mourinho een onderonsje had na de verloren Europa League-finale met Ajax, al had die ontmoeting een andere reden. Vanuit Duitsland klinken donderdag geluiden dat Leipzig bovendien toch de optie tot koop van twaalf miljoen euro op de 22-jarige aanvaller wil lichten. Kluivert past volgens Kicker met zijn speelstijl goed bij de plannen van de nieuwe trainer Jesse Marsch.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Meer R. Karsdorp
Meer over R. Karsdorp
Meer J. Kluivert
Meer over J. Kluivert
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.