Na het onderonsje nu een weerzien tussen Mourinho en 'kleine ventje' Kluivert?

Reacties

Naast Rick Karsdorp heeft José Mourinho komend seizoen bij AS Roma naar alle waarschijnlijkheid de beschikking over een andere Nederlander: Justin Kluivert. De twee kennen elkaar al langer.

Na het onderonsje nu een weerzien tussen Mourinho en 'kleine ventje' Kluivert?
© Pro Shots

In mei 2017 stapte Mourinho na het laatste fluitsignaal van de Europa League-finale op Kluivert af. Het onderonsje leidde tot wilde geruchten over een transfer van de jonge aanvaller richting Manchester United, waar de Portugees de scepter zwaaide.

Het bleek allemaal minder spannend dan gesuggereerd. 'Hij heeft het geen seconde over een transfer gehad, hoor', zei Kluivert in januari 2018 in het AD. 'Hij vond het gewoon leuk om mij te zien. Mourinho kent mij nog uit de tijd dat ik een klein ventje was en mijn vader bij Barcelona speelde toen Mourinho daar werkte als assistent-trainer.'

Die band was door de jaren heen dus allerminst bekoeld. De Portugese coach hield oog voor de ontwikkeling van dat 'kleine ventje'. Dat bleek toen de jonge aanvaller in 2018 de overstap maakte van Ajax naar Roma. 'Naar mijn mening is dit heel goed voor Roma en is het ook voor hem een goede oplossing', zei Mourinho tegen TeleRadioStereo. 'Hij kan in het Italiaanse voetbal veel leren op tactisch, mentaal en fysiek gebied en wat mij betreft heeft hij een goede keuze gemaakt.'

Komend seizoen krijgt Kluivert lessen van de Portugese meester zelf, al is het nog de vraag of de jeugdinternational daadwerkelijk terugkeert naar Rome. RB Leipzig heeft een optie tot koop van de aanvaller, die afgelopen zomer op huurbasis de overstap maakte naar de Bundesliga. Die Bullen hebben (nog) geen uitsluitsel gegeven over het perspectief van Kluivert.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.