Borussia Dortmund heeft zaterdagavond uitstekende zaken gedaan door de kraker tegen Borussia Mönchengladbach met minimaal verschil te winnen. Door de zege van de Duitse topclub zijn de verschillen in de top van de Bundesliga bijzonder klein.

Borussia Dortmund
1 - 0
Borussia Mönchengladbach

Waar Bayern München het seizoen begon als torenhoge favoriet, blijken de verschillen erg klein te zijn. Bayern liet zaterdagmiddag punten liggen tegen laagvlieger FC Augsburg en dat zorgde ervoor dat de druk op de topper tussen Dortmund en Gladbach alleen maar groter werd. Dortmund kon bij winst op gelijke hoogte met nummer drie Bayern komen, terwijl Gladbach bij winst de koppositie behoorlijk zou versterken.

Het was uiteindelijk de thuisploeg die na afloop feest mocht gaan vieren. Thorgan Hazard leek in de eerste helft al de 1-0 voor zijn rekening nemen, maar na ingrijpen van de VAR werd het doelpunt van de Belg terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Dortmund, dat door de afwezigheid van Paco Alcácer en Jadon Sancho de nodige aanvalskracht miste, bleef de betere ploeg en dat leverde na een klein uur resultaat op.

Een heerlijke steekpass van Hazard zette aanvoerder Marco Reus alleen voor Yann Sommer en de doelman had geen antwoord op de inzet van de Duitse international: 1-0. Het was voor Reus zijn negende Bundesliga-doelpunt in een wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach, waarmee hij topscorer aller tijden is van Dortmund tegen Gladbach. Dat Reus even later hinderlijk buitenspel stond waardoor een doelpunt van Julian Brandt werd afgekeurd, zal hem ongetwijfeld vergeven worden.

Veel belangrijker zal Reus de drie punten vinden. Dortmund, waar doelman Roman Bürki geblesseerd uitviel in de tweede helft, heeft nu net als Bayern München en RB Leipzig vijftien punten na acht wedstrijden. Gladbach blijft koploper met zestien punten, evenveel als VfL Wolfsburg. Omdat er ook nog vier clubs op veertien punten staan, kan elke speelronde voor de nodige verschuivingen zorgen in de top van de Duitse competitie.